Tgrt Haber

Bahmut düştü mü? Zelenskiy'den kafa karıştıran sözler

21 May 2023 12:49 - Güncelleme : 21 May 2023 16:32
Bahmut düştü mü? Zelenskiy'den kafa karıştıran sözler
Ukrayna,Zelenskiy,Rusya,G7

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, G7  Zirvesi'nde Bahmut'un hala Ukrayna'nın elinde olup olmadğı yönündeki soruya "Sanmıyorum" yanıtını verdi. Ancak kurmayları Zelenskiy'i yalanlayan açıklamalar yaptı.

24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna-Rusya savaşı tüm hızıyla sürüyor. Savaşın en kanlı cephelerinin başında gelen Bahmut'ta devam eden Rus kuşatmasına ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı, Wagner grubuna bağlı güçlerin Rus ordusunun da desteğiyle Bahmut'u ele geçirdiğini açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den önemli bir açıklama geldi.

"HER ŞEYİ YOK EDEN BİR KUŞATMA"

Japonya’nın Hiroşima kentindeki G7 Zirvesi'ne katılan Zelenskiy’e basın mensupları, Rus güçlerinin yoğun saldırısı altındaki Bahmut’un halen Ukrayna’nın elinde olup olmadığını sordu. Ukrayna Devlet Başkanı soruya "sanmıyorum" cevabını vererek, Rusların şehirde "her şeyi yok eden bir kuşatma" gerçekleştirdiğini kaydetti.

"Bugün Bahmut yalnızca kalbimizde" ifadesini kullanan Zelenskiy ayrıca "Bahmut'taki savaşın şehirde çok sayıda ölü Rus'tan başka bir şey bırakmadığını" da sözlerine ekledi.

Ancak Zelenskiy'nin ardından bazı Ukraynalı yetkililer yabancı basına, Ukrayna liderinin Bahmut'un düştüğünü kastetmediğini bildirdi. 

BASIN TOPLANTISINDA DÜZELTTİ

Zelenskiy daha sonra düzenlediği basın toplantısında bu duruma açıklık getirdi. Bir gazetecinin Rusya'nın Bahmut'ta kontrolü tamamen ele geçirdiği açıklamasını anımsatması üzerine Ukrayna lideri, "Bahmut, bugün itibarıyla Rusya Federasyonu tarafından işgal edilmiş durumda değil. Bu sözlerin 2 ya da 3 tercümesi yok" açıklamasında bulundu.

Sahadaki stratejilerini paylaşamayacağını kaydeden Zelenskiy, "Şu anda bu ülke (Rusya) bizi işgal edemez, bu savaşı kazanamaz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...