Tgrt Haber

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İsveç'in alçak eylem kararına sert tepki

21 Ocak 2023 13:59 - Güncelleme : 21 Ocak 2023 15:17
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İsveç'in alçak eylem kararına sert tepki
isveç,mevlüt çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in izin verdiği 'Kur'an yakma eylemi" sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, alçak eylem için ''Nefret suçu, ırkçılık; düşünce özgürlüğü değildir'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemine izin verilmesine sert sözlerle tepki gösterdi. Antalya'da açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Buna kimse fikir özgürlüğü, düşünce özgürlüğü diyemez. Bugün başka bir dinin, başka bir kitabın yakılmasına izin vermiyorlar ama Kuran-ı Kerim söz konusu olunca, İslam düşmanlığı söz konusu olunca hemen ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü diyorlar" dedi.

''DÜNYADA İNFİALE NEDEN OLACAK''

Gün içerisinde İsveç makamlarının gerekli tedbirleri almasını umduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Nefret suçu, ırkçılık düşünce özgürlüğü değildir. İsveç yasalarına göre de değildir, Avrupa Konseyi kararlarına göre de değildir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre de nefret suçu düşünce özgürlüğü veya ifade özgürlüğü değildir. Böylesine bir izin maalesef verildi, tüm uyarılarımıza rağmen.''

''Bugün Türkiye saati ile 16-17 civarında böyle bir eylemin olacağını düşünüyoruz. Umarım o zamana kadar İsveç makamları gerekli tedbirleri alır ve buna fırsat vermezler. Çünkü bu tüm dünyada infiale neden olacak. Irkçı ve nefret suçu içeren bir eylem olur.'' 

İSVEÇLİ BAKANIN ANKARA ZİYARETİ İPTAL EDİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, İsveç'in alçak eylem kararına rest çekti. Kur'an yakma eylemine izin veren İsveç'e tepki gösteren Bakan Akar, "Geldiğimiz noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson'un Türkiye'ye 27 Ocak'ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmamıştır. Bu nedenle ziyareti iptal ettik" diye konuştu.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında haziran ayında Madrid’de imzalanan üçlü memorandumu hatırlatan Bakan Akar, “Bizim tek isteğimiz bu muhtıradaki taahhütlerin yerine getirilmesi. İsveç ve Finlandiya’nın kendine düşen görevleri, ev ödevlerini yapmalarını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

İsveç’te terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve Türkiye aleyhine provokasyonları ile son olarak da İsveç polisinin “Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılacağı” iddia edilen gösteriye izin vermesine yönelik haberleri hatırlatan Bakan Akar, “Bunlara karşı hareketsiz kalmak, tepki göstermemek kabul edilemez. Bunların mutlaka gereğinin yapılması, tedbir alınması gerekirdi” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...