Tgrt Haber

Bakan Fidan'ın 'İsveç' açıklamaları dünya basınında: Tarihi zirvede Türk etkisi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Temmuz 2023 13:30 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 13:37
Bakan Fidan'ın 'İsveç' açıklamaları dünya basınında: Tarihi zirvede Türk etkisi
Hakan Fidan,NATO,İsveç

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İsveç'in NATO üyeliğine dair yaptığı açıklamaları dünyada basınında geniş yankı buldu.

Litvanya'nın Vilnius kentinden gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi’ne günler kala Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İsveç açıklamaları dünya basınında geniş yankı buldu.

Gazeteler, İsveç’in yerine getirmesi gereken ödevlerini yapmadığı takdirde birliğe girme şansının düşük olduğunu ifade eden Fidan'ın "Terör örgütlerinin Stockholm sokaklarında her türlü eylemi organize edebildiği bir ortamda çok olumlu bir tablo çizmemiz söz konusu değil' sözlerini manşetlerine taşıdı. 

AP haber ajansı Fidan'ın açıklamalarını "Türkiye, İsveç'te Kuran'ın yakılmasının olası bir NATO üyesi olarak güvenilirliği hakkında soru işaretleri uyandırdığını söylüyor" başlğı ile verdi.

"İSVEÇ EV ÖDEVİNİ TAMAMLARSA İTTİFAKA GİRER"

The Times of Israel bu gelişmeyi 'Türkiye, Kuran yakma olayının İsveç'in NATO adayı olarak güvenilirliğini baltaladığını söylüyor' başlığı ile okurlarına duyurdu.  Haberde 'Türk dışişleri bakanı, Stockholm'ü provokatif eylemi engellemediği için azarladı ve 'ev ödevini tamamlarsa' ittifaka girebileceğini söyledi' ifadesine yer verildi.

Bakan Fidan'ın 'İsveç' açıklamaları dünya basınında: Tarihi zirvede Türk etkisi

İSLAMAFOBİ KIRMIZI ÇİZGİ!

Al Arabiya da haberinde 'Türk Dışişleri Bakanı, İsveç'in NATO üyelik hedefi konusunda baskı yapılmayacağını ilan etti' ifadelerine yer verdi. Newsweek ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin kırmızı çizgisinin İslamafobi olduğunu açıkladığını hatırlattı.

Bakan Fidan'ın 'İsveç' açıklamaları dünya basınında: Tarihi zirvede Türk etkisi

İSVEÇ'E GÖSTERİLEN TEPKİLERİN ALTI ÇİZİLDİ

Expressen, Macaristan'ın onayının Türkiye'nin atacağı adıma bağlı olacağını yazdı. Dagens Industri 'Türkiye'nin yeni dışişleri bakanı Stockholm ev ödevini yaparsa Ankara'nın İsveç'in üyeliğini onaylayabileceğini söylüyor' dedi.

Sveriges radio İsveç'teki skandal eylem sonrası birçok Müslüman ülkeden sert tepkilerin geldiğinin altı çizildi ve 'Türkiye'de, İsveç'in olası NATO üyeliği karşısında değişen İsveç imajı belirleyici olabilir' denildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Necati 7 Temmuz 2023 07:12

Değil konuşmak o masaya oturmamak lazım avrupa birliğine onlar asla evet demez

Sonraki Haber Yükleniyor...