Tgrt Haber

Bakan Koca 'Yardıma hazırız' diyerek duyurdu: Fas'taki deprem için harekete geçildi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2023 19:08 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 19:13
Bakan Koca 'Yardıma hazırız' diyerek duyurdu: Fas'taki deprem için harekete geçildi
fas,deprem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fas'ta cuma gecesi meydana gelen 7 büyüklüğünde deprem sonrasında yardıma hazır olduklarını bildirdi. Deprem bölgesine ekip ve ekipman gönderilmesi için görüşmelerin başlatıldığını belirten Koca, "Acil müdahale üniteleri, jeneratörler, tıbbi sarf malzemeleri, ilaçlar ve gerekli tıbbi cihazlar hazırlanmıştır." dedi.

Fas'ta 8 Eylül'de gece yerel saatle 23.10'da meydana gelen 7 büyüklüğünde depremin bilançosu ağırlaşıyor. Depremin, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkilediği belirtilmişti.

Fas İçişleri Bakanlığı, depremde şu ana kadar 2 bin 122 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 421 kişinin de yaralandığını açıkladı.

BAKAN KOCA: YARDIM İÇİN HAZIRIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonrasında Fas'a yardım için hazır olduklarını bildirdi.

Sosyal medya hesabından "Faslı kardeşlerimiz için hazırız" diyen Bakan Koca, "Deprem bölgesine ekip ve ekipman gönderilmesi için görüşmeler başlatılmış; acil müdahale üniteleri, jeneratörler, tıbbi sarf malzemeleri, ilaçlar ve gerekli tıbbi cihazlar hazırlanmıştır." ifadelerini kullandı.
Bakan Koca ayrıca, "Travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personeli bölgeye görevlendirilmek üzere hazırda bekletilmektedir." notunu düştü.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1700894503450669528?

KRAL'DAN 3 GÜNLÜK YAS İLANI

Fas Kralı 6. Muhammed, meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatına mal olan deprem nedeniyle ülkede 3 gün yas ilan etti. Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Rabat'taki Kraliyet Sarayı'nda Kral 6. Muhammed'in başkanlığında depremin sonuçlarının ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...