Tgrt Haber

Barzani oyunu kullandı

25 Eylül 2017 09:10
Barzani oyunu kullandı
mesud barzani,,referandum,,oy,

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde (IKBY) düzenlenen sözde bağımsızlık referandumunda oy verme işlemi başladı. IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin oyunu kullandığı bildirildi.

Irak Federal Mahkemesinin anayasaya aykırı olduğunu ilan ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum için oy verme işlemi başladı. 

IKBY Başkanı Barzani'nin oyunu kullandığı bildirildi.

Barzani oyunu kullandı

Referandum, kısa bir süre önce terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınan Musul vilayetinin Sincar, Mahmur, Telkeyf, Hamdaniye, Şeyhan ilçeleri ile Zummar, Rabia, Nemrud ve Bartilla kasabalarında da yapılıyor.

7 bini IKBY içinde, 5 bini de tartışmalı bölgelerde olmak üzere 12 bin noktada kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi başladı.

IKBY Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonunun verilerinde, tartışmalı bölgeler dahil referanduma katılması beklenen seçmen sayısı yaklaşık 5 milyon 200 bin olduğu belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...