Tgrt Haber

Bayraktar TB2'ler Rusya'ya cephane taşıyan treni imha etti

26 Şubat 2022 23:17 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 00:29
Ukrayna ordusunun envanterinde çok sayıda Bayraktar TB2 yer alıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada Rusya'dan yakıt ve cephane taşıyan bir trenin, Bayraktar TB2 SİHA'lar tarafından imha edildiğini açıklandı.

Ukrayna ordusunun envanterinde çok sayıda Bayraktar TB2 yer alıyor

Ukrayna'yı işgal harekatında Rusya'nın kayıpları giderek artıyor. Beklenenden daha güçlü ve sert bir direniş gösteren Ukrayna, Rusya'ya çok sayıda bölgede ağır darbeler indirdi. Yaşanan kayıplara ilişkin sosyal medyada dezenformasyon devam ederken, Ukrayna Savunma Bakanlığından çarpıcı bir açıklama geldi.

BAYRAKTAR TB2'LER İHMA ETTİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’ya ait çok sayıda hava aracının yanı sıra yakıt ve yağ taşıyan bir yük treninin imha edildiğini bildirdi.

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rus ordusunun gün boyunca üç Su-30 ve iki Su-25 savaş uçağı, 11 helikopter ve iki İl-76 nakliye uçağı kaybettiği belirtildi.

Rus ordusuna ait hava araçlarının, Su-27’lerin yanı sıra S-300 ve Buk M-1 hava savunma sistemleri ile imha edildiği vurgulanan açıklamada, akaryakıt taşıyan bir yük treninin ise Bayraktar TB2 SİHA ekibinin başarılı çalışmasıyla imha edildiği kaydedildi.

RUS KONVOYU VURULDU

Yoğun çatışmaların yaşandığı Ukrayna’nın Herson bölgesinde, Rus askeri konvoyu Ukrayna kuvvetleri tarafından imha edildi. Zırhlı araçların paramparça olduğu görüntüler, Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'yi akıllara getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...