Tgrt Haber

Belarus liderinden ülkelere ilginç çağrı: Rusya ile bize katılın nükleer silah verelim

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CNN International
29 May 2023 13:34 - Güncelleme : 29 May 2023 13:52
Belarus liderinden ülkelere ilginç çağrı: Rusya ile bize katılın nükleer silah verelim
belarus,rusya,nükleer silah

Rusya'nın Belarus'a nükleer silah taşımasının ardından Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya ve Belarus Birlik Devleti'ne katılan ülkelere de nükleer silah verileceğini söyledi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya ve Belarus Birlik Devleti'ne katılan ülkelere nükleer silah verileceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın, müttefiki Belarus'a nükleer silah taşımaya başladığını duyuran Lukaşenko, Rus devlet televizyonu Rossiye-1'e konuştu.

Rusya ve Velarus Birlik Devleti'ne katılım çağrısı yapan lider, "Kimse Kazakistan'ın veya başka bir ülkenin bizimle benzer şekilde Rusya Federasyonu'yla yakın ilişkilere sahip olmasına karşı değil. Endişe duyuyorsanız, çözümü çok basit. Rusya ve Belarus Birlik Devleti'ne katılın. Hepsi bu kadar. Herkese yetecek kadar nükleer silah olacak" dedi.

''BU ŞAKAYI TAKDİR EDİYORUM''

Lukaşenko, bu açıklamalarının Rusya'nın resmi düşüncesi değil kişisel fikri olduğunun da altını çizdi. Lukaşenko'ya cevap veren Kazakistan Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev ise ciddiye almayarak, ''Bu şakayı takdir ediyorum'' demekle yetindi.CNN Insternational'ın haberine göre Tokayev, Kazakistan'ın zaten Rusya'nın öncülük ettiği daha geniş bir ticaret bloğuna dahil olduğunu hatırlattı.

Öte yandan Lukaşenko'nun Rusya ve Belarus Birlik Devleti'ne katılma çağrısının hangi ülkeleri kapsadığını bilinmiyor.

Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...