Tgrt Haber

Bella Hadid'e Instagram'da Filistin sansürü

17 Nisan 2022 11:10 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 11:21
Ramazan ayından beri işgalci İsrail'in Filistinlilere zulmü artarak devam ediyor.

Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid, İsrail'in Filistin'e saldırılarını Instagram'da paylaşınca, sosyal medya platformu sansür uyguladı.

Ramazan ayından beri işgalci İsrail'in Filistinlilere zulmü artarak devam ediyor.

Dünyaca ünlü Filistin asıllı Amerikalı model Bella Hadid, İsrail'in Filistin'e zulmünü her fırsatta Instagram'da takipçileriyle paylaşıyor, Filistin'e desteğini açıklıyordu. Son olarak İsrail polisinin, Filistinlilere Mescid-i Aksa'daki saldırısına ilişkin bir paylaşım yapan Hadid, Instagram'ın sansürüne maruz kaldığını açıkladı.

İsrail polisinin sabah namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanlara yaptığı saldırıda 152 Filistinlinin yaralanmasına yönelik paylaşımlarda bulunan Hadid'in paylaşımları, Instagram tarafından engellendi.

Bella Hadid'e Instagram'da Filistin sansürü

''NE ZAMAN FİLİSTİN PAYLAŞIMI YAPSAM ENGELLENİYOR''

Uygulamanın sansürüne isyan eden ünlü model, "Instagram hikayemde paylaşım yapmam engellendi ve bunun Filistin paylaşımlarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Ne zaman Filistin ile ilgili paylaşım yapsam hikayelerim engelleniyor. Takipçilerimin yaklaşık 1 milyonu gönderilerimi ve hikayelerimi göremiyor" diyerek tepki gösterdi.

Modelin açıklamasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, Instagram'ın Filistin sansürüne tepkilerini dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Kudüs'ün kutsal bölgesi Mescid-i Aksa'da, cuma günü sabah saatlerinde, İsrail polisi ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada 152 kişi yaralanırken, yüzlerce Filistinli gözaltına alındı.  

Filistin Kızılayı, İsrail polislerinin kauçuk kaplı mermi, ses bombası ve cop kullanarak Filistinlileri darp ettiğini söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...