Tgrt Haber

Beyaz Saray: Biden ile Putin görüşebilir

30 Mart 2022 12:27 - Güncelleme : 30 Mart 2022 12:45
Beyaz Saray: Biden ile Putin görüşebilir

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'da gerilimin düşürülmesi ve diplomasinin önem kazanması durumunda görüşebileceklerini açıkladı.

Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, Washington'da gazetecilere verdiği brifingde Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bedingfield, değerlendirmesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşme ihtimali olduğunu belirtti.

Bedingfield, “Başkan Biden, Rusya'dan somut bir gerilim azalması ve diplomasiye net, gerçek bir bağlılık olması gerektiği konusunda çok net” derken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD'li mevkidaşı Joe Biden arasında bir görüşmenin ancak Ukrayna'da önemli bir gerilim azalmasından sonra mümkün olabileceğini söyledi.

İletişim Direktörü Bedingfield, "Başkan Biden ile Başkan Putin arasında bir görüşme için çok net olduğumuzu söylemek dışında önkoşullar koymayacağım. Joe Biden, Başkan Putin ile tekrar görüşmeye veya onunla konuşmaya istekli olacağını söyledi.'' açıklamasında bulundu.

BIDEN SİNYALİ VERMİŞTİ

Öte yandan pazartesi günü Biden, Putin ile yeni bir kişisel görüşmenin mümkün olduğunu söylemiş, bu tür görüşmeler için beklentilerin gündemlerine bağlı olacağını da sözlerine eklemişti. Biden, bir gazetecinin Putin ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine ''Ne görüşmek isteyeceğine bağlı'' cevabını vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...