Tgrt Haber

Biden, ABD'ye mülteci akınından Putin'i sorumlu tuttu

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Haziran 2022 10:05 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 10:13
Biden'ın konvoyunun geçtiği bölgelerde birçok gösterici ABD Başkanı'nı protesto etti.
joe biden,abd,rusya,vladimir putin

Güney ve Orta Amerika ülkelerinde ABD'ye yönelik mülteci akını, kısa süreli bekleme ve engelleme girişimlerine karşın sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden, mülteci akınının nedeninin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu söyledi.

Biden'ın konvoyunun geçtiği bölgelerde birçok gösterici ABD Başkanı'nı protesto etti.

Meksika’daki on binlerce göçmen, bu hafta ABD’de düzenlenen Amerika Zirvesi'nde göçmenlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ABD'nin Los Angeles şehrine varmak için dün yürüyüş başlattı. Göçmenler zirvede sorunlarının merkeze alınmasını talep ediyor.

Meksika'da Güney ve Orta Amerika ülkelerinden gelen ABD'ye geçmeyi bekleyen yüz binlerce göçmen bulunduğu belirtiliyor.

PROTESTOLARLA KARŞILAŞTI

Biden, Los Angeles kentinde gerçekleşen 'Amerika Ülkeleri Zirvesi'nin resmi açılış töreninde, kuzey ve güney Amerika ülkelerinin liderlerine hitap etti.

Hitabının başında protesto ile karşılaşan Biden, yutkunarak konuşmasını sürdürdü.

Biden, demokrasinin kalkınmadaki en önemli etken olduğunun altını çizerek, ülkeler arasındaki iş birliği ile demokrasinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

ZALİMCE SAVAŞLA DAHA DA KÖTÜLEŞTİ

Özellikle orta ve güney Amerika ülkelerinden ABD'ye yönelik mülteci akınına da değinen Biden, "Küresel enflasyon baskıları Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı zalimce savaşla daha da kötüleşti. Ailelerin ihtiyaçlarını karşılaması daha da zorlaştı. Tüm bu faktörler batı yarımkürede mülteci akınına sebep oluyor." diye konuştu.

'EKONOMİK ŞAHLANMA' VURGUSU

Biden, konuşmasında Amerika kıtası ülkeleri ile yeni bir ekonomik ortaklık kurulduğunu ve bunun da ekonomilerin şahlanmasına yardımcı olacağını belirtti.

Öte yandan Biden'ın konvoyunun geçtiği bölgelerde birçok gösterici ABD Başkanı'nı protesto etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...