Tgrt Haber

Biden mı, Trump mı? Putin tercihini açıkladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Şubat 2024 06:31 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 06:31
Biden mı, Trump mı? Putin tercihini açıkladı
putin,trump,biden

Rusya lideri Putin, ABD başkanı olarak Joe Biden'ı mı Donald Trump'ı mı görmek istediği sorusuna cevap verdi. Ukrayna'ya başlattıkları savaş için de "Pişman olduğumuz tek konu daha erken başlamamamızdır" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet kanalı Rossiya-1'in muhabirine verdiği mülakatta, Ukrayna savaşına ilişkin konuştu.

"TAM BİR ALDATMACA"

Kremlin tarafından yayınlanan mülakatta Putin, Ukrayna'nın NATO'ya katılma olasılığından endişe duyduklarını belirten Putin, "Çünkü bu bizim güvenliğimizi tehdit eder. NATO'nun doğuya genişlememesi konusunda sürekli aldatılıyoruz. Beş genişleme yaptılar, tam bir aldatmaca." ifadesini kullandı.

Biden mı, Trump mı? Putin tercihini açıkladı - 1. Resim

"KANDIRILDIK"

Rusya'nın Ukrayna konusunda önce barışçıl girişimlerde bulunduğunu ancak Minsk anlaşmalarının uygulanması konusunda da kandırıldığını vurgulayan Putin, "Pişman olduğumuz tek konu, muhatabımızın düzgün insanlar olduğunu düşünerek faal eylemlerimize daha erken başlamamış olmamızdır." dedi.

Harekata başlama gerekçelerine değinen Putin, Donbas'ta yaşanan gelişmelere değinerek "Bugünkü Ukraynalı yetkililerin Minsk anlaşmalarını uygulamayı tamamen reddetmesi fiilen tetikleyici bir unsurdu" değerlendirmesinde bulundu.

"BIDEN MI, TRUMP MI?" SORUSUNA CEVAP VERDİ

Putin, ABD başkanı olarak Joe Biden'ı mı Donald Trump'ı mı görmek istediği sorusuna, "(Joe) Biden. Daha deneyimli ve daha öngörülebilir. O, eski usul bir politikacı. Ancak Amerikan halkı hangi lideri seçerse onunla çalışacağız." yanıtını verdi.

Putin, Trump'ın, ABD'nin müttefikleriyle ilişkilerinin nasıl gelişmesi gerektiği konusunda kendine has görüşlere sahip olduğunu ifade etti.

CARLSON İLE RÖPORTAJINI YORUMLADI

ABD'li gazeteci Tucker Carlson'ın geçen hafta yayınlanan röportajda kendisine fazla yumuşak davrandığı yönündeki söylemlere de cevap veren Rus lider, "Carlson'ın tehlikeli birisi olduğunu düşünüyorum. Agresif davranacağını ve sert sorular soracağını düşündüm. Bunu istiyordum çünkü benim de böylelikle sert cevaplar verme imkanım olacaktı. Ancak Carlson bunun yerine farklı bir taktik kullandı. Birkaç kez sözümü kesmeye çalıştı ama yine de Batılı bir gazeteciye göre şaşırtıcı bir şekilde sabırlıydı" dedi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...