Tgrt Haber

Biden'dan Netanyahu'ya küfür! ABD ve İsrail arasındaki ayrılık büyüyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: NBC News
13 Şubat 2024 09:08 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 09:09
Biden'dan Netanyahu'ya küfür! ABD ve İsrail arasındaki ayrılık büyüyor
abd,israil,,binyamin netanyahu

ABD ve İsrail arasında esen soğuk rüzgarların, Başkan Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya söyledikleriyle kanıtlandığı iddia edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında Tel Aviv yönetimine en büyük desteği veren ABD'nin son zamanlarda desteğini azalttığı, İsrail'in sivil ölümlerin önüne geçmek gibi bir niyetinin olmaması nedeniyle soğuk rüzgarlar estiği iddia ediliyordu. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya küfrettiği öne sürüldü. NBC News'in Biden'ın özel sohbetlerinde, isimleri açıklanmayan 5 kaynağa dayandırılan haberde, Biden'ın en az 3 kez Netanyahu'yu hakaret içeren sıfatla nitelediği belirtildi.

İsrail'in ateşkesi kabul etmesi için çaba gösterdiğini söyleyen Biden'ın Netanyahu'nun kendisini 'burnundan getirdiğini' söylediği aktarıldı. Aynı haberde, Biden'ın Netanyahu ile başa çıkmanın imkansız olduğunu söylediği, konuşurken ise İsrailli başbakan için 'bu adam' gibi küçümseyici ifadeler kullanıldığı açıklandı.

Biden'dan Netanyahu'ya küfür! ABD ve İsrail arasındaki ayrılık büyüyor - 1. Resim

GÜVENLİK KONSEYİ'NDEN YALANLAMA

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada ise Biden'ın, Netanyahu hakkında söz konusu ifadeleri kullanmadığı savunuldu.

Biden ve Netanyahu dün "Hamas'ın elinde kalan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamaya yönelik devam eden çabaları" ele almak üzere telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın, Netanyahu'ya "Refah'ta 1 milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı ve uygulanabilir bir plan olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiği" görüşünü yinelediği ifade edilmişti.

Kaynak: NBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...