Tgrt Haber

Bill Gates'in yeni salgın iddiasına vakfı araştırma başlattı: Çiçek virüsü olabilir..

21 Şubat 2022 10:27 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 11:48
Bill Gates, dünyanın gelecekte aşıları geliştirmek ve dağıtmak için daha hızlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bill Gates, geçtiğimiz günlerde insanlığın yeni bir salgınla karşı karşıya kalacağını söyledi. Gates'in bahsettiği yeni salgının çiçek virüsünden kaynaklanacağı iddia edildi.

Bill Gates, dünyanın gelecekte aşıları geliştirmek ve dağıtmak için daha hızlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bill Gates, 2015 yılında dünyanın koronavirüs benzeri bir salgınla karşı karşıya kalacağını söylemiş ve Covid-19 pandemisini bilmişti. Gates, son olarak herkesi korkutan bir yeni salgından bahsetti. CNBC'den Hadley Gamble'a konuşan Bill Gates, yeni salgının muhtemelen koronavirüs ailesinden farklı bir patojenden kaynaklacağını söyledi. Gates, bu iddiasını "Bir salgın daha yaşayacağız. Bir dahaki sefere farklı bir patojen olacak" sözleriyle öne sürdü.

Bill Gates'in bu açıklamalarının ardından herkes yeni salgının nasıl bir virüsten kaynaklı olabilieceğini araştırmaya başladı. Bazı uzmanlar, Gates'in bahsettiği ölümcül virüsün çiçek virüsü kaynaklı olabileceğini iddia ettiler. Gates, yaklaşık iki ay önce yeni salgına neden olacak virüsü ismini açıklamış, dünyanın çiçek hastalığı ile karşı karşıya kalabileceği yönünde uyarılarda bulunmuştu. 

Bill Gates'in yeni salgın iddiasına vakfı araştırma başlattı: Çiçek virüsü olabilir..

GATES VAKFI ÇİÇEK AŞISI İÇİN YATIRIMLARA BAŞLADI

Öte yandan Bill Gates'in hisselerini devrettiği Gates Vakfı'nın son zamanlarda çiçek aşısı için ciddi yatırımlar yapıtığına dikkat çekildi. Çiçek hastalığı, seneler önce dünya üzerinde ciddi sorunlara yol açmış ve aşılama sonrası dünya üzerinden kaybolmuş bir hastalıktı.

Ayrıca bazı sağlık kuruluşlarının çocuklarda okul çağında yapılan ve kolda iz bırakan çiçek aşısına alternatif MRNA çiçek aşısı üretmeye başladıkları iddia ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...