Tgrt Haber

Hakan Fidan dillerinden düşmüyor! Bloomberg, hedeflerini sıraladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Bloomberg
06 Haziran 2023 15:57 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 16:08
Hakan Fidan dillerinden düşmüyor! Bloomberg, hedeflerini sıraladı
Hakan Fidan,Dışişleri Bakanlığı,MİT,Kabine

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı Batı medyası büyük bir merakla takip etmeyi sürdürüyor. Fidan için yazılan analizlere bir yenisi daha eklendi. ABD'li Bloomberg Bakan Fidan'ın hedeflerini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü kameraların karşısına geçerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm isimlerin değiştiği yeni kabineyi kamuoyuna duyurdu. Yeni kabinede dikkat çeken isimlerin başında Mevlüt Çavıuşoğlu'nun yerine Dışişleri Bakanlığı'na getirilen MİT Eski Başkanı Hakan Fidan oldu.

"ARAP DÜNYASIYLA BUZLARI ERİTMEYE ÇALIŞACAK"

Fidan'ın bakan olması hem Türkiye'de hem de dünyada büyük yankı uyandırdı. Fidan adına sayısız manşet atıldı. ABD merkezli Bloomberg de Fidan'ın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı döneminde üstlendiği görevlere atıfta bulunarak, "Türkiye'nin yeni Dışişleri Bakanı, Arap dünyasıyla buzları eritmeye çalışacak" diye yazdı.

TEMASLARI HIZLANDIRACAK

Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan'ın, MİT Başkanı olarak Orta Doğu ve Kuzey Afrika konusunda attığı adımlara değinen gazete, Fidan'ın söz konusu bölge ile ilişkiler kurma çabalarını hızlandırmasının beklendiği aktarıldı.

GİZLİ GÖRÜŞMELER YÜRÜTÜYORDU

Fidan'ın MİT'in başındayken Mısır, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve Suriye gibi ülkelerle diplomatik ilişkileri geliştirmek üzere gizli görüşmeler yürüttüğü aktaran gazete, 'Türkiye'nin kuruluşundan bu yana askeri geçmişe sahip ikinci dışişleri bakanı" olduğu ayrıntısı da haberde yer verdi.

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...