Tgrt Haber

BM korkunç verileri açıkladı! 5,9 milyon çocuk beslenme krizi ile karşı karşıya 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2024 23:24 - Güncelleme : 14 May 2024 23:25
BM korkunç verileri açıkladı! 5,9 milyon çocuk beslenme krizi ile karşı karşıya 

Birleşmiş Milletler (BM), Nijerya'nın kuzeydoğusunda 5,9 milyon çocuğun ciddi gıda ve yetersiz beslenme kriziyle karşı karşıya olduğunu duyurdu. Veriler, dünya genelindeki en yüksek oran olarak kaydedildi.

BM, Nijerya'nın başkenti Abuja'da, "2024 Kurak Mevsimde Gıda Güvenliği ve Beslenme Krizi Planı" programında açıklanan veriler beslenme krizini bir kez daha gözler önüne serdi.

Programın açılışında konuşan BM Nijerya İnsani Yardım ve Mukim Koordinatörü Mohamed Fall, Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerinin devam eden terör olaylarından olumsuz etkilendiğini belirtti. Fall, yaşanan insanlık dramının bölgedeki çocuklar üzerinde gıda ve beslenme krizine yol açtığını vurguladı. 

6 MİLYONA YAKIN ÇOCUK BESLENME KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYA

Fall, bu eyaletlerde yaşayan 5,9 milyon çocuğun gıda ve yetersiz beslenme kriziyle karşı karşıya bulunduğuna ve bunun dünya genelinde en yüksek oran olduğunun altını çizerek, "Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde ayrıca 5 yaş altı 700 bin çocuğun yetersiz beslendiği rapor edildi." ifadesini kullandı.

BM korkunç verileri açıkladı! 5,9 milyon çocuk beslenme krizi ile karşı karşıya  - 1. Resim

306 MİLYON DOLAR LAZIM 

Fall, ülkedeki gıda ve yetersiz beslenme krizinin felakete dönüşmesini önlemek amacıyla bu yılki projenin yürütülmesi için 2,8 milyon kişiyi hedefleyen 306 milyon dolarlık fona ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...