Tgrt Haber

BM 'Srebrenitsa Katliamı'nı soykırım olarak onayladı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 May 2024 18:34 - Güncelleme : 23 May 2024 19:09
BM 'Srebrenitsa Katliamı'nı soykırım olarak onayladı! 

Son dakika haberi... Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 11 Temmuz'u "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan edilmesi için verilen karar tasarısını kabul etti.

Birleşmiş Milletler'de 29 yıl önce Yugoslavya'daki iç savaşında meydana gelen Srebrenitsa Soykırımı'yla ilgili önemli bir karar alındı.

BM Genel Kurulu 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan edilmesi talep edilen karar tasarısını kabul etti. 

BM 'Srebrenitsa Katliamı'nı soykırım olarak onayladı!  - 1. Resim

SREBRENİTSA SOYKIRIMI NEDİR?

Srebrenitsa Soykırımı, 1995 yılında Bosna-Hersek'teki Srebrenitsa kasabasında gerçekleşen ve 8 bin 372 Bosnalı Müslüman erkeğin ve çocuğun Bosnalı Sırp kuvvetler tarafından sistematik olarak katledildiği bir soykırımdır.

Yaşanan trajedi, Bosna Savaşı'nın en trajik ve vahşi katliamlarından biri olarak kabul edilir. Soykırım, Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge ilan edilen Srebrenitsa'da gerçekleşmiştir, ancak BM Barış Gücü'nün yetersiz müdahalesi nedeniyle katliam engellenememiştir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...