Tgrt Haber

BMGK, İsrail'e 'dur' dedi onay alan teklifi Hamas da kabul etti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Haziran 2024 12:00 - Güncelleme : 11 Haziran 2024 12:08
BMGK, İsrail'e 'dur' dedi onay alan teklifi Hamas da kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nden geçen Gazze Şeridi’nde üç aşamalı ateşkes teklifi, Hamas tarafından kabul edildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas ve İsrail için sunduğu 3 aşamalı ateşkes teklifi, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde oylamaya sunuldu. Karar tasarısı, 14 lehte ve 1 çekimser oyla kabul edilirken, Rusya çekimser kaldı. BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamanın ardından Hamas, BMGK’de kabul edilen kararı kabul ettiğini duyurdu.

HAMAS DA ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Hamas yetkilisi Sami Abu Zuhri yaptığı açıklamada, detayları görüşmek üzere müzakereye hazır olduklarını söyleyerek İsrail'in buna uymasını sağlamanın Washington'a bağlı olduğunu da sözlerine ekledi. Zuhri, ''ABD yönetimi, BM Güvenlik Konseyi kararını uygulayarak işgali derhal sona erdirmeye konusundaki taahhütlerini yerine getirmek için gerçek bir sınavla karşı karşıya'' dedi.

BMGK, İsrail'e 'dur' dedi onay alan teklifi Hamas da kabul etti - 1. Resim

BIDEN'IN ATEŞKES TEKLİFİ

ABD Başkanı Biden’ın geçen ayın sonunda açıkladığı üç aşamalı ateşkes planının birinci aşaması, İsrailli rehinelerin Filistinli mahkumlar karşılığında serbest bırakılmasıyla birlikte altı aylık ateşkes, İsrail güçlerinin Gazze’nin yerleşim yerlerinden çekilmesi ve Filistinli sivillerinin yaşadıkları yerlere dönmesini içeriyor.

İlk aşama ayrıca, Gazze Şeridi’ne insani yardımların güvenli bir şekilde girişini öngörüyor.

Teklifin ikinci aşaması, Gazze’de kalan rehinelerin İsrail ve Hamas arasında düşmanlığın kalıcı olarak sona erdirilmesine yönelik bir anlaşma ile serbest bırakılmaları ve İsrail güçlerinin Gazze’den tamamen çekilmesini içeriyor.

Üçüncü aşamada ise Gazze’de bir yeniden inşa planı ve hayatını kaybeden rehinelerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmeleri yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bay 69 6 Temmuz 2021 10:26

Arkadas bayram icin gidiliyorsa normaldede gitsinler istanbulda olan olaylarin yarisini süriye liler cikariyor

Sonraki Haber Yükleniyor...