Tgrt Haber

Boeing 777'ye havada yıldırım çarptı! İşte facianın eşiğinden dönüldüğü o anlar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
07 Mart 2024 15:20 - Güncelleme : 07 Mart 2024 15:45

Kanada'dan Londra'ya gitmek için havalanan Boeing 777 uçağına yıldırım düştü. Havalandıktan saniyeler sonra düşen yıldırıma ait görüntüler ortaya çıktı.

Şok edici bir video, Pazar günü Vancouver Ulusal Havaalanından kalkan Air Canada tarafından işletilen Boeing 777-300ER uçağına dev bir yıldırımın çarptığı anı gösteriyor.

Kanada'daki Vancouver Uluslararası Havalimanı'ndaki pistten hızla ilerleyip havalandıktan saniyeler sonra dev bir yıldırım gökyüzünü aydınlattı. Boeing 777 uçağı sadece birkaç yüz metre yükselmişken gökyüzünü aydınlatan o ışığın uçağa çarpan yıldırım olduğu anlaşıldı.

Boeing 777'ye havada yıldırım çarptı! İşte facianın eşiğinden dönüldüğü o anlar - 1. Resim

Bir pilotun kamerasına takılan görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı. Pilot, yaşananları şöyle anlattı:

"Londra Heathrow'a doğru yola çıkacak bir 777-300 uçağının kalktığını gördüm. Boeing 777 benim en sevdiğim uçaklardan biri. Çünkü dünyadaki en büyük çift motorlu uçaklardan biri ve gürültülü sesini kayda almak istemiştim.''

Yıldırım düştüğünde şoke olduğunu söyleyen pilot, bu yıldırımın uçağa zarar verip vermediği merak ettiğini anlattı. Fakat uçak, uçuşuna devam etti ve gayet iyi durumdaydı. 

UÇAKTA HİÇBİR SORUN BULUNMADI

Kanada'dan İngiltere'ye kadar sorunsuz bir uçuş gerçekleştiren Boeing 777, Londra'da havalimanına inişin ardından incelendi ve tamamıyla iyi durumda olduğu belirtildi.

Uzmanlar, uçağın muhtemelen yıldırımı çektiğini ve bu durumun alışılmadık bir durum olmadığını ifade ettiler. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), uçağın havada bulunmasının "gök gürültülü fırtınalar için tipik olan ortamdaki elektrik alanlarını artırdığını ve havadaki elektriksel bozulmayı kolaylaştırdığını" açıklamasında bulundu. 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...