Tgrt Haber

Böyle fedakarlık görülmedi, hayvanları beslerken canlarından oldular

20 Nisan 2022 11:48 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 12:05
Hayvanat bahçesinin önemli bir kısmı Rus bombardımanında yok edildi.

Rusya birliklerinin Ukrayna’nın Kharkiv hayvanat bahçesinde görevli 2 çalışanı da öldürdükleri ortaya çıktı. Tahliyeler sırasında çalışanların hayvanları beslemek için geride kaldığı belirtildi.

Hayvanat bahçesinin önemli bir kısmı Rus bombardımanında yok edildi.

Ukrayna’da savaş durmuyor. Pek çok şehri yıkan ve binlerce kişinin ölümüne sebebiyet veren Rus saldırısından ülkenin en büyük hayvanat bahçesinde yaşayan hayvanlar da olumsuz etkilendi. Geçtiğimiz ay Harkov'da hayvanlara bakmak için Rus güçlerinin yoğun bombardımanı sırasında geride kalan iki hayvanat bahçesi çalışanının ölü bulunduğu belirtildi.

PARK YOK OLDU

Hayvanat bahçesi yetkilileri, iki hayvanat bahçesi çalışanının Rus askerleri tarafından vurularak öldürüldüğünü ve bir odada barikatlar içinde bulunduğunu açıkladı. Çalışanların ne zaman öldüğü netlik kazanmazken hayvanat bahçesinin de yok olduğu belirtildi. Hayvanat bahçesinde bulunan aslanlar, jaguarlar, gri tilkiler ve sırtlanlar da dahil olmak üzere çok sayıda hayvanın bombardıman sırasında tahliye edildiğini söyledi. Ancak iki çalışan, kalan hayvanları beslemek için geride kaldı. Hayvanat bahçesine göre diğer personel 7 Mart'ta parka döndüğünde çalışanların cesetleri ile karşılaştı.

"ANILARINI YAŞATACAĞIZ"

Park yetkilileri “Bu harika ve cesur insanların hatırasını yaşatacağız. Ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Bunu yapan insanlık dışı kişilerin mutlaka cezalandırılacağına inanıyoruz” dedi. Parkın bir kısmı bombardımandan zarar gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...