Tgrt Haber

Bu balık karada nefes alıp hareket edebilen istilacı bir tür

05 Eylül 2021 10:18
Bu balık karada nefes alıp hareket edebilen istilacı bir tür
yılanbaş balığı,balık,abd

Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletinde bulunan Canton kentinde karada nefes alabilen, hareket edebilen istilacı bir balık türü yakalandı.

ABD'nin Massachusetts eyaletinde istilacı ilginç bir balık türü yakalandı. Boston'ın güneyindeki bir gölette levrek avlamaya çalışan Michael Powell, ağına ilginç bir balığın takıldığını fark etti. Levrek avlamak isterken Channa Argus adlı yılanbaş da denilen bir tür ağa takıldı.

Yılanbaş balığı, suyun dışında nefes alabilen ve hareket edebilen istilacı bir tür... Powell, o anları şu sözlerle anlattı:

''Hayatım boyunca balık tuttum, bu yüzden ne yapacağımı ve bu bölgeye ait olmayan bir balık olduğunu biliyordum. Tekneye alır almaz, 'Vay canına bu yılanbaş balığı' dedim.''

Bu balık karada nefes alıp hareket edebilen istilacı bir tür

ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi'nin (FWS) açıklamasına göre yılanbaşı balıkları büyük, pullarla kaplı bir kafaya ve ince bir gövdeye sahip, keskin dişleri ve geniş ağızları var. Ayrıca ağırlıkları 7 kiloyu bulurken boyları da 1 metreye ulaşabiliyor.

Newsweek'in haberine göre,  yılanbaş balıkları ilkel bir akciğer işlevi gören bir hava kesesi yardımıyla doğrudan havadan oksijeni emebiliyor, bu sayede de 4 gün boyunca suyun dışında yaşayabiliyor. Üstelik küçük yılanbaş balıkları, gövdelerini kıpırdatarak karada da hareket edebiliyor.

Michael Powell'ın yakaladığı 2 kiloluk yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılanbaş balığı 2002'den beri Massachusetts'de yakalanan bu türdeki 4. balık. Bu tür genellikle Çin, Ruys ve Kore'de bulunuyor.

Çevreciler ise parazit taşıyabilen ve yerli türler açısından tehdit oluşturan bu balıkları istilacı tür olarak nitelendiriyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...