Tgrt Haber

Canlı yayında üst düzey askerden 3 Avrupa ülkesini 'işgal' çağrısı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
27 May 2024 09:11 - Güncelleme : 27 May 2024 09:30
Canlı yayında üst düzey askerden 3 Avrupa ülkesini 'işgal' çağrısı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ederken Tümgeneral Nikolay Plotnikov, canlı yayında 3 Avrupa ülkesinin daha işgal edilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgal girişimi 2 yılı aşkın süredir şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Binlerce kişi savaşta hayatını kaybetti, Rusya ise savaş suçu işlemekten vazgeçmedi. Halen sivillerin hedef olduğu savaşa dair Rus Tümgeneral Nikolay Plotnikov'un sözleri ise herkesi dehşete düşürdü. 

Rus devlet televizyonuna çıkan Tümgeneral Plotnikov, Putin'in "Lenin ve Stalin'in tarihi hatalarını" düzeltmesi gerektiğini söyleyerek bazı Avrupa ülkelerini işgal etmesi gerektiğini söyledi.

3 AVRUPA ÜLKESİ HEDEFTE

Avrupa'daki bazı şehirlerin Rusya ile bağlantısı olduğunu söyleyen Plotnikov, Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'nın işgal edilmesi ve Rus topraklarına katılması gerektiğini söyledi. 

Canlı yayında üst düzey askerden 3 Avrupa ülkesine 'işgal' çağrısı - 1. Resim

Tümgeneral Plotnikov'un söz ettiği ülkeler ise aynı zamanda NATO üyesi ülkeler. 

''UKRAYNA'YI DESTEKLERLERSE SONUÇLARINA KATLANIRLAR''

Ordudaki görevinin yanı sıra siyasal uzman ve akademisyen olarak da çalışan Plotnikov, "Bu ülkelerdeki insanların Ukrayna'yı desteklemeyi bırakmaları gerek yoksa sonuçlarına katlanırlar" dedi. 

Eğer Rusya, bu ülkelere saldırırsa NATO'nun 5'inci maddesi uyarınca diğer NATO ülkelerinin Rusya'ya misilleme yapma seçeneği bulunuyor.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...