Tgrt Haber

Çaresiz Afganlar bebeklerini ABD askerlerine veriyorlar

20 Ağustos 2021 14:49
Çaresiz Afganlar bebeklerini ABD askerlerine veriyorlar
afganistan,abd,kabil,taliban

Afganistan'daki yönetimi Taliban'ın ele geçirmesinin ardından çaresiz Afganlar, bebeklerini ABD askerlerine teslim etti. Askerin bebeği tutuşu sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesinin ardından binlerce kişi Kabil Havalimanı'na hücum etti. Ülkelerin tahliye uçaklarına binmeye çalışanlar havaalanında izdiham oluştururken binemeyenlerin uçakların kanatlarına, tekerleklerine tutunarak uçmaya çalıştığı korkunç görüntüler ortaya çıktı. Hatta iki kişi binlerce fit yükseklikten yere çakılarak hayatını kaybetti.

Son olarak ise Kabil Havalimanı'nda ülkeyi terk edemeyen ailelerin bebeklerini, ABD askerlerine verdiği görüntüler ortaya çıktı. Afgan aileler, en azından çocuklarının kurtulabilmesi için bebeklerini elden ele taşıyarak tahliye operasyonunu yürüten ABD askerlerine teslim etti. Yaşanan olay ise görgü tanıklarının telefon kameralarına yansıdı.

ABD ASKERİNE TEPKİ YAĞDI

Görgü tanıkları tarafından kayda alınan görüntülerde, kalabalık içinde çaresiz ailelerin ve vatandaşların küçük çocuk ve bebeklerini kimin olduğu ayırt etmeksizin başları üstünde taşıyarak, havaalanında beton duvarlar üzerindeki ABD askerlerine uzatması dikkat çekti.

Çaresiz Afganlar bebeklerini ABD askerlerine veriyorlar

Sosyal medyada gündem olan görüntülerde, askerlerin ise oluşabilecek güvenlik problemlerine rağmen çocukları almaya çalışmasının yanı sıra askerlerin küçük bebeği yanlış bir şekilde tutarak kaldırdığı görülürken, askerlerin bebeği yanlış tuttuğu anlar ise sosyal medyada birçok kullanıcının sert tepkisine hedef oldu.

Ayrıca görüntüler, muhabir ve sivillerin çekim yapmasının ve yaşanan olaylara ilişkin haber hazırlamasının iyi karşılanmadığı Afganistan'da, sivillerin yaşadığı acı ve çaresiz durumu bir kez daha gözler önüne serdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...