Tgrt Haber

Rus işgali altındaki Çernobil'de görev değişimi: 600 saatten fazla mesai yaptılar

28 Mart 2022 09:25 - Güncelleme : 28 Mart 2022 10:33
Rus işgali altındaki Çernobil'de görev değişimi: 600 saatten fazla mesai yaptılar

Ukrayna'da Rusların kontrolü altına geçen Çernobil Nükleer Santrali'nin Ukraynalı çalışanları görevlerini devretti.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, bir aydan fazla Rus askerlerin kontrolü altında olan Çernobil Nükleer Santrali'nin Ukraynalı çalışanlarının 600 saatten fazla mesailerinin ardından görevlerini devrettiklerini duyurdu. Vereşuk, aralarında 6 kadının da olduğu 59 kişinin Çernobil Nükleer Santrali'nde görevi devralmayı kabul ettiğini belirtti.

Rusların santral etrafına askeri yığınakta bulunmaya devam ettiğine dikkati çeken Vereşuk, santraldeki ünitelerin hasar görmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

1100 SİVİL TAHLİYE EDİLDİ

Vereşuk, 27 Mart'ta 2 insani yardım koridoru üzerinden 1100 sivili güvenli bölgelere tahliye ettiklerini bildirdi.

Mariupol şehrinden sivillerin tahliye çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Vereşuk, yarın Sumi bölgesinden tahliye çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 110 kilometre uzaklıkta bulunan Çernobil Nükleer Santrali, savaşın başladığı ilk gününde Rus askerlerinin kontrolüne geçmişti.

RUS BİRLİKLERİ ÇERNOBİL'DEN AYRILDI

Öte yandan Slavutıç Belediye Başkanı Yurgi Fomiçev’den yeni bir açıklama geldi. Fomiçev, Rus ordusunun bölgeden ayrıldığını belirterek, “Rus askerleri, Çernobil’de yapmayı düşündükleri işi tamamladılar. Kasabayı araştırdılar ve bugün de bölgeyi terk ettiler. Şuan da kasabada hiç Rus askeri yok” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...