Tgrt Haber

Cerrah ameliyatta temizlikçiden yardım istedi skandal olay patlak verdi

22 May 2023 08:58 - Güncelleme : 22 May 2023 09:21
Cerrah ameliyatta temizlikçiden yardım istedi skandal olay patlak verdi
almanya,hastane

Almanya'da hastanedeki skandal gün yüzüne çıktı. Bir cerrah ameliyat sırasında temizlikçiden yardım istedi. Cerrahın yardım istekleri bununla da sınırlı kalmayınca kovuldu.

Almanya'da Mainz Üniversitesi Hastanesi'nin baş yöneticisi Norbert Pfeiffer, iki cerrahın yerine bir başka doktorun ameliyata girdiğini bildirdi. Cerrah, ameliyat sırasında yardım için temizlikçiyi çağırdı, ondan hastanın bacağını tutmasını istedi. Ayrıca doktorların istekleri arasında temizlikçinin cerrahi aletleri uzatması da vardı. 

Mainz Üniversitesi, hastanın ameliyatta zarar görmediğini duyurdu. Birleşik Krallık merkezli tabloid Metro'nun aktardığına göre, üniversite yetkilileri olayı ameliyathane yetkilisinin temizlikçinin elinde kanlı gazlı bez görmesiyle öğrendi. Cerrah önce uyarılırken, 2021'de kovuldu. 

KURALLAR İHLAL EDİLDİ

Renanya-Palatina Eyalet Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, olayın çok üzücü olduğunu ve bir daha tekrarlanmaması gerektiğini ifade etti. Sözcü, prosedürle "mevcut kuralların açık şekilde ihlal edildiğini" söyledi.

Kaynak: Metro
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...