Tgrt Haber

Cezaevinde ölü bulunan Rus muhalif Navalni'nin eşine X'ten veto!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Şubat 2024 16:51 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 17:10
Cezaevinde ölü bulunan Rus muhalif Navalni'nin eşine X'ten veto!
rusya,sosyal medya

Sibirya'da tutulduğu cezaevinde ölü bulunan Aleksey Navalni'nin eşi Yulia Navalyana'nın X hesabı askıya alındı. Dikkat çeken detay ise Navalya'nın hesabının açıldıktan bir gün sonra kapatılmasıydı. 

Rusya adım adım seçime ilerlerken Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölü olarak bulunması dünya gündemine bomba gibi düştü. Rusya'nın cenazeyi aileye vermemesiyle beraber başlayan iddiaların ardı arkası kesilmezken Navalni'nin eşi Yulia Navalyana, Rus lider Vladimir Putin'i suçladı. 

Kremlin suçlamaları sert bir dille yalanlarken sosyal medya platformu X'te dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Navalyana, X hesabı açtıktan bir gün sonra hesabı askıya alındı. Navalya'nın hesabına giriş yapmak isteyenler, ''Hesap askıya alındı'' uyarısıyla karşılaştı, nedenine dair ise bir açıklama yapılmadı. 

Cezaevinde ölü bulunan Rus muhalif Navalni'nin eşine X'ten veto! - 1. Resim

NAVALYANA: ACINACAK ŞEKİLDE YALAN SÖYLÜYORLAR

Rus muhalifin ölümünün ardından Rus lider Putin'e ateş püsküren Navalyana, eşinin sinir gazıyla zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürdü. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Navalyana, "Vladimir Putin eşim Aleksey Navalni'yi 3 yıllık işkencenin ardından öldürdü" dedi. Eşinin öldürülmesinde noviçok olarak bilinen sinir sistemine zarar veren bir zehrin kullanıldığını iddia etti.

Cezaevinde ölü bulunan Rus muhalif Navalni'nin eşine X'ten veto! - 2. Resim

Navalnaya, "Eşim kırılmazdı. Putin onu işte bu yüzden öldürdü. Utanç dolu bir şekilde, korkakça ve gözüne bakmadan ve hatta ismini söylemeye cesaret edemeden öldürdü. Şimdi aynı utanç ve korkakça yaklaşımla onun bedenini saklıyorlar, onu annesine göstermiyorlar, iade etmiyorlar ve acınacak bir şekilde yalan söylüyorlar. Putin'in noviçokunun izlerinin geçmesini bekliyorlar" dedi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...