Tgrt Haber

Çin, savaş gemileriyle abluka altına aldı! Gerilim yükseldi, açıklamalar peş peşe geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 May 2024 09:29 - Güncelleme : 24 May 2024 09:53

Çin'in Tayvan Adası ve bağlı adaları kuşatan askeri tatbikatı bölgedeki gerilimi artırdı. Tayvan'dan yapılan açıklamada; Çin'e ait 49 askeri hava aracı ve 26 gemi tespit edildiği aktarıldı.

Çin, Tayvan'ın yeni lideri Lai Ching-te'nin göreve başlamasından 3 gün sonra Ada çevresinde askeri tatbikat başlattı. Çin'in bölgedeki gerilimi artıracak bu hareketinden sonra Tayvan'dan bir açıklama geldi.

Tayvan Adası ve bağlı adaları kuşatan askeri tatbikatı sırasında; Ada çevresinde Çin'e ait 49 askeri hava aracı ve 26 gemi tespit edildiği bildirildi.

Çin, savaş gemileriyle abluka altına aldı! Gerilim yükseldi, açıklamalar peş peşe geldi - 1. Resim

Tayvan Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada; son 24 saatte 49 askeri hava aracının Ada çevresinde uçtuğu, bunlardan 35'inin Tayvan Boğazı'ndaki itibari "orta çizgi"nin ötesine geçtiği ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği sahada uçtuğu kaydedildi.

SAVAŞ UÇAKLARI YAKIN TEMAS KURDU

Bakanlığın paylaştığı haritada; hava araçlarının Tayvan'ın kuzey ucundaki Keelung iline 40 deniz mili (74,08 kilometre), güney ucundaki Pingtung iline ise 57 deniz mili (105,5 kilometre) kadar yaklaştığı görüldü.

Çin, savaş gemileriyle abluka altına aldı! Gerilim yükseldi, açıklamalar peş peşe geldi - 2. Resim

"BÖLGESEL BARIŞ VE İSTİKRARA ZARAR VERECEK"

Öte yandan Çin'in tatbikat kararından sonrası Tayvan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada; tatbikatı kınayarak, bunun, "Çin'in saldırgan askeri zihniyetini gözler önüne serdiğini", "bölgesel barış ve istikrara zarar vereceğini" ifade etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...