Tgrt Haber

Süresiz karantinanın ardından Çin yurt dışı çıkışlarını da sınırlandırıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 May 2022 10:59 - Güncelleme : 13 May 2022 11:17
Ülkede uygulanan sıkı tedbirlere rağmen vakaların artması, endişeleri artırıyor.

26 milyonluk Şanghay şehrini süresiz olarak karantinaya alan Çin yönetimi şimdi de Covid-19'un yayılmasını önlemek için yurt dışına çıkışlara sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

Ülkede uygulanan sıkı tedbirlere rağmen vakaların artması, endişeleri artırıyor.

Çin yönetimi, Şanghay'daki isyanlara kulak vermek yerine yeni kısıtlamalara hazırlanıyor. İki yıl önce Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen koronavirüs salgını Çin'de yeniden görülmeye başladığından beri Çin'in 26 milyonluk Şanghay şehri süresiz olarak karantinaya alındı, halk karantina nedeniyle sokağa ekmek almaya bile çıkamaz hale geldi. 

Çin yönetimi halkın isyanına rağmen yeni kısıtlamaların sinyalini verdi. Ulusal Göç İdaresinden yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle "yurt dışına seyahatlere zorunlu olmadıkça izin verilmeyeceği" ve "pasaport ve seyahat belgelerinin onayında detaylı incelemelerin yapılacağı" belirtildi. Açıklamada, yasadışı sınır geçişlerinin önlenmesine yönelik denetimlerin de arttırılacağı kaydedildi.

Süresiz karantinanın ardından Çin yurt dışı çıkışlarını da sınırlandırıyor

''SIFIR VAKA' POLİTİKASINDAN ÖDÜN VERİLMEYECEK''

Çin'de Kovid-19 durumunun "kritik ve acil noktada" olduğunun vurgulandığı açıklamada, geçen hafta Devlet Başkanı Şi Cinping başkanlığında toplanan ülkenin en üst düzey karar organı Çin Komünist Partisi (ÇKP) Siyasi Büro Daimi Komitesi toplantısında salgınla mücadeleye dair alınan kararlara atıf yapıldı.

Devlet Başkanı Şi, toplantıda "sıfır vaka" politikasının ödünsüz sürdürüleceği mesajını vermişti.

Süresiz karantinanın ardından Çin yurt dışı çıkışlarını da sınırlandırıyor

Çin'de Kovid-19 salgının başından bu yana hem yabancıların yurt dışından seyahatleri hem de Çin vatandaşlarının yurt dışına seyahatleri büyük ölçüde kısıtlanmış durumda.

Çin vatandaşları salgının başından bu yana pasaportlarını yenilemekte zorluklarla karşılaşırken vize süreçlerinin uzaması, uçuşların durdurulması ve sınırlanması nedeniyle yabancıların ülkeye gelişleri de oldukça güçleşmiş durumda. Resmi verilere göre 2021'de uluslararası seyahatler 2019'a kıyasla yüzde 80 azalmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...