Tgrt Haber

Çin'de 14 yaşındaki kız çocuğu Covid-19 diye ölüme terk edildi! Soruşturma bile açılmadı

21 Ekim 2022 16:37 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 16:59
çin,koronavirüs,covid-19

Koronavirüsle hala sıkı bir mücadelede olan Çin'de 14 yaşındaki bir kız çocuğunun Covid-19'a yakalandıktan sonra ölüme terk edildiği iddia edildi. Ailesi yaşanan insanlık dışı olayda soruşturma bile açılmadığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Çin'de Guo Jinjin isimli 14 yaşındaki bir kız çocuğu, Covid-19'a yakalandığı gerekçesiyle Ruzhou'daki karantina merkezine alındı. Fakat küçük kızla burada kimse ilgilenmedi ve sağlık durumu gün geçtikçe daha da kötüye gitti. Hastalığı nedeniyle titremeye başlayan, nöbet geçiren küçük kıza yetkililer müdahale etmedi. Hafta sonu boyunca hastalığı daha da kötüye giden küçük kız tam teşekküllü bir hastaneye kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen Guo Jinjin hayatını kaybetti. Jinjin'in ölümünün ardından ailesi küçük kızın karantina merkezindeki son görüntülerini paylaştı.

Çin'de 14 yaşındaki kız çocuğu Covid-19 diye ölüme terk edildi! Soruşturma bile açılmadı

Videoda küçük kız çocuğunun titreyerek öksürük nöbeti geçirdiği görülüyor, görevli ise kızın üzerindeki battaniyeyi yüzünü de örtecek şekilde kapatıp gidiyor. Aile bu görüntüleri yayımlamasının ardından Pekin yönetimine sert tepki gösterdi. 

Kızının son görüntülerini Çin'de Douyin adıyla bilinen sosyal medya platformu TikTok'ta paylaşan baba Guo Lele, "Merkezdeki sağlık çalışanları kızımın sağlık durumuyla ilgilenmedi ve hatta ölümüyle ilgili soruşturma bile açılmadı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...