Tgrt Haber

Çin'de Covid-19'un yeni varyantı JN.1 nedeniyle ölümler arttı! Krematoryumlar artık 24 saat açık

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
25 Aralık 2023 16:01 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 16:02
Çin'de Covid-19'un yeni varyantı JN.1 nedeniyle ölümler arttı! Krematoryumlar artık 24 saat açık
çin,covid-19,,hastalık

Koronavirüsün JN.1 varyantı Çin'e kabus gibi çöktü.120 bin vakanın bulunduğu ülke alarm durumuna geçti. Yeni varyant yüzünden ölümler arttı, cenazelerin yakıldığı krematoryumlar, 24 saat hizmet vermeye başladı.

Covid-19'un çıkış noktası olarak düşünülen Çin bu kez de koronavirüsün yeni varyantı JN.1 ile boğuşuyor. Ülkeyi gün geçtikçe saran yebi varyant, hastanelerde yer bırakmadı. Varyant nedeniyle ölümler de artınca cenaze yakma merkezleri (krematoryumlar) 24 saat açık hale geldi.

Çin'deki Henan bölgesi yerel haber kaynaklarına göre, devlet tarafından işletilen krematoryumların halkın ihtiyaçlarına yetişemeyerek sürekli çalışmaya başlarken ve cenaze evlerinin morgların taleplerini karşılayamadığı ifade ediliyor. Yerel bir kişi, "Üç yıl içinde birçok özel cenaze evi açıldı. Şu anda cenaze yakma merkezleri her gün çalışıyor ve yakılacak cesetler buzluklara konuyor. Kremasyon için uzun bir sıra beklemek gerekiyor" diyor.

Çin'de Covid-19'un yeni varyantı JN.1 nedeniyle ölümler arttı! Krematoryumlar artık 24 saat açık

Çeşitli kaynaklara göre, ülkede şu anda 118,977 pozitif vaka bulunuyor ve bunlardan 7,557'si ciddi veya kritik durumda. Ancak ülkede ölüm sayıları hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

HİNDİSTAN'DA DA DURUM VAHİM

Bu kaosun Hindistan'da da yaşandığı ve Hindistan Ulusal Tıp Derneği'nin Covid görev gücü başkan yardımcısı Rajeev Jayadevan'ın durumu hafife almaya çalıştığı belirtiliyor. Jayadevan, "Beklendiği gibi birkaç ölüm bildirildi, ancak çoğu vakaya hastaneye yatış gerekmiyor. Ciddi hastalık, genellikle yaşlı bireyleri ve eşlik eden hastalıkları olanları kapsıyor" dedi.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...