Tgrt Haber

Çin'i kasıp kavuran gizemli hastalığın en önemli belirtileri

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: ZME Science
07 Aralık 2023 11:09 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 11:46
Çin'i kasıp kavuran gizemli hastalığın en önemli belirtileri
çin,hastalık,virüs

Koronavirüsün çıkış noktası olduğu düşünülen Çin'deki yeni gizemli salgın hastalık, gün geçtikçe daha da yayılıyor. Avrupa ülkelerine de sıçrayan, genellikle çocuklar da görülen hastalığın belirtileri netleşti.

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Covid-19 salgınının ardından Çin yeni bir salgınla baş etmeye çalışıyor. Dünya çapında milyonlarca kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün etkisi henüz son bulmamışken başlayan yeni salgın büyük bir tedirginliğe neden oldu. Uzmanlar, yeni virüsü incelemeye aldıklarında koronavirüs benzeri verilere ulaştıklarını belirttiler. Ayrıca hastalığın mevcut ilaçlara dirençli olduğuna da dikkat çekildi. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), salgın hastalık hakkında Çin'den açıklama talep etti. Hastalık, Avrupa'nın bazı ülkelerinde de görülmeye başladı. Uzmanlar, hastalığın 1800'lere dayanan bir zatürre virüsünden mi oluştuğunu yoksa farklı birçok virüsün karışımından mı oluştuğunun henüz tespit edilemediğini belirttiler. 

Covid-19 virüsü benzeri hastalığın Danimarka ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Hindistan'da da görüldüğü ve özellikle çocukları etkilediği belirtildi.

Çin'i kasıp kavuran gizemli hastalığın en önemli belirtileri

DİRENÇ ORANI ÇOK YÜKSEK

Avrupa'da da ağırlıklı olarak çocukların etkilendiği hastalık ile ilgili olarak bilimsel araştırmalar yayınlayan ZME Science isimli medya kuruluşunun yayın yönetmeni Mihai Andrei, "Bu virüs normalde zatürre benzeri hastalıklara iyi gelen ilaçlara karşı direnç gösteriyor. Belki başka bir enfeksiyon da dahil olunca direnç artmıştır" dedi. Andrei ayrıca Çin'deki bazı şehirleri kasıp kavuran hastalığın direnç oranının yüzde 70 ile yüzde 90 seviyelerinde olduğunu da duyurdu.

İngiliz medyasında yer alan haberlerde ağırlıklı olarak çocuklarda görülen bu gizemli hastalığın birden fazla kritik belirtisi olduğuna dikkat çekildi.

İŞTE GİZEMLİ HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

  • Çok yüksek ateş
  • Terleme ve titreme
  • Yüksek tansiyon
  • Keskin ve acı verici göğüs ağrısı
  • Kısa kısa nefes alıp vermek
  • Nefessiz kalmak
  • Kuru öksürük
  • Zihin bulanıklığı
Kaynak: ZME Science
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...