Tgrt Haber

Çocuğun hastaneye girmesi çıkması en az 300 kişiyi hasta etti!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
12 Mart 2024 15:15 - Güncelleme : 12 Mart 2024 15:20
Çocuğun hastaneye girmesi çıkması en az 300 kişiyi hasta etti!

Kuzey Kaliforniya'da acil bakım merkezine gelen kızamık hastası bir çocuk, en az 300 kişiye kızamık bulaşmasına neden oldu.

Kızamık hastası bir çocuk, San Joaquin acil bakımına başvurdu buradan da UC Davis'teki acil servise gönderildi. Doktorlar, çocuğun kızamık hastalığı nedeniyle 'süper bulaştırıcı' olduğunu fark edemediler. İki farklı acil bakım servisine gönderilen çocuk sadece birkaç saat tıp merkezinde bulundu. 

Çocuğun sağlık tesislerine yaptığı ziyaretler, en az 300 kişinin kızamık hastalığına yakalanmasına neden oldu. Bölgede alarm verildi. El Dorado Bölgesi Halk Sağlığı Memuru Dr. Matthew Minson, kızamık hastası olanları uyardı:

"Lütfen doğrudan acil servise gitmeyin, çünkü bu yayılmayı artırabilir ve başkalarını riske atabilir.''

Doktor, tıp merkezinde sorunun 'kontrol altında' olduğunu, hastalıktan etkilenen insanlarla iletişim kurmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Çocuğun hastaneye girmesi çıkması en az 300 kişiyi hasta etti! - 1. Resim

''KIZAMIĞA KARŞI AŞI OLANLARIN ENDİŞELERİ HAFİF''

Kızamık hastası çocuk hastanedeyken acil bakım merkezinde yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu söyleyen San Joaquin İlçesi Halk Sağlığı Hizmetleri sözcüsü, hepsinin kızamığa karşı aşılanmış olduğu için endişelerinin olmadığını bu yüzden hastalığa karşı en iyi korumanın aşı olduğunu hatırlattı.

New York Post'un haberine göre, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ölümcül olabilen hastalığın, ilk maruz kalmadan sonraki 7 ila 14 gün arasında gelişmeye başlayacağını belirtti.

CDC'ye göre bebekler ve küçük çocuklar, yüksek ateş, döküntü, öksürük, burun akıntısı ve kırmızı, sulu gözler gibi semptomlarla tehlikeli yan etkilere yakalanma açısından en fazla risk altında.

 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...