Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu yapıldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
14 Haziran 2024 09:58 - Güncelleme : 15 Haziran 2024 00:16

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ev sahipliğinde G7 Liderler Zirvesi ikinci gün oturumları başladı. 3 gün sürecek görüşmelerde küresel sorunlar ele alınacak. Zirveye özel davetli olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da dünya liderlerine seslenecek, öncelikli konu ise 'Gazze' olacak.

Canlı Anlatım Özeti
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTALYA'DAN AYRILDI
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BREZİLYA DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
  • G7 BİTTİ, AİLE FOTOĞRAFI GELDİ!
  • LÜBNAN-İSRAİL GERİLİMİNİ AZALTMAK İÇİN FRANSA'DAN HAMLE
  • ERDOĞAN, ABD BAŞKANI BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ
  • ERDOĞAN VE MACRON'UN SOHBETİ
  • ERDOĞAN, BAE LİDERİ AL NAHYAN İLE GÖRÜŞTÜ
  • ERDOĞAN, G7 LİDERLER ZİRVESİ'NDE
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTALYA'DA
  • ERDOĞAN, G7 LİDERLER ZİRVESİ İÇİN YOLA ÇIKTI
  • G7 LİDERLER ZİRVESİ'NDE İKİNCİ GÜN
  • BIDEN'IN G7'YE DAMGA VURAN HAREKETLERİ
  • ABD VE UKRAYNA ARASINDA 10 YILLIK GÜVEN ANLAŞMASI
  • G7'NİN İLK KARARI UKRAYNA İÇİN
  • EV SAHİBİ İTALYA BAŞBAKANI GİORGİA MELONİ

15.06.2024 00:15

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTALYA'DAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalya temasları sona erdi. G7 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Puglia bölgesine gelen Erdoğan Türkiye'ye hareket etti.

Erdoğan’ı Brindisi Havalimanı’ndan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ve Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş'ın yanı sıra Roma ve Vatikan büyükelçilik yetkilileri uğurladı. 


14.06.2024 20:50

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BREZİLYA DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’da Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile görüştü. Görüşmede Türkiye ve Brezilya ilişkileri, İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamlar ve onları durdurmak için yapılması gerekenler ile küresel gelişmeler ele alındı.


14.06.2024 20:24

G7 BİTTİ, AİLE FOTOĞRAFI GELDİ!

G7 zirvesine katılan ülkelerin liderleri aile fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile yan yana durdu ve bir süre sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu başladı - 1. Resim


14.06.2024 17:25

LÜBNAN-İSRAİL GERİLİMİNİ AZALTMAK İÇİN FRANSA​'DAN HAMLE

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail ve Lübnan sınırındaki gerilimi azaltmak için Tel Aviv ve Washington yönetimleriyle beraber çalışacaklarını bildirdi.

Macron, ülkesinin Washington ve Tel Aviv yönetimleri ile İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimi kontrol altına almak için ortak yol haritası üzerinde çalışacağını duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı, "Hepimiz, özellikle ABD ile birlikte Lübnan sınırındaki duruma ilişkin endişelerimizi paylaştık." ifadesini kullandı.


14.06.2024 16:56

ERDOĞAN, ABD BAŞKANI BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi'nde diplomasi trafiğini sürdürürken ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu başladı - 1. Resim


14.06.2024 16:50

ERDOĞAN VE MACRON'UN SOHBETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'ndan önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu başladı - 2. Resim


14.06.2024 16:20

ERDOĞAN, BAE LİDERİ AL NAHYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi kapsamında BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan ile görüşmesinde İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırım politikalarına İslam dünyasının birlik içinde karşı koymasının önemli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu başladı - 2. Resim

14.06.2024 15:50

ERDOĞAN, G7 LİDERLER ZİRVESİ'NDE

G-7 Liderler Zirvesi’ne katılmak için İtalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu başladı - 1. Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'daki Borgo Egnezia'da temaslarına başladı. Erdoğan, daha sonra Afrika ve Akdeniz-Yapay Zeka ve Enerji Konulu G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'na katıldı.


14.06.2024 14:20

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTALYA'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya temaslarını tamamlamasının ardından G7 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya’ya geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak, TSİ 13.43'te İtalya Brindisi Havalimanı’na vardı. 


14.06.2024 11:20

ERDOĞAN, G7 LİDERLER ZİRVESİ İÇİN YOLA ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "CAN" ile G-7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Madrid-Torrejon de Ardoz Askeri Havalimanı'nda Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci ile ilgililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir de İtalya'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu başladı - 1. Resim


14.06.2024 09:00

G7 LİDERLER ZİRVESİ'NDE İKİNCİ GÜN

Dünyanın en büyük 7 ekonomisinden oluşan G7 ülkelerinin liderleri, bu yıl dönem başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde Puglia bölgesindeki Borgo Egnazia'da bir araya geldi. Dün başlayan ve 3 gün sürecek görüşmeler kapsamında liderler, gündemdeki küresel sorunları ele alacak.

Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temasları kapsamında bazı ülke lideriyle birebir görüşmeler yapması bekleniyor.


13.06.2024 21:00

BIDEN'IN G7'YE DAMGA VURAN HAREKETLERİ

İtalya'da gerçekleşen G7 Liderler Zirvesi'nde ilk gün oturumunun ardından dünya liderleri paraşüt gösterisini izlemeye gitti. Paraşütçüler, G7 ülkelerinin bayraklarıyla aşağı inerek şovunu tamamlarken yine olanlar oldu. 

Gösterinin ardından liderler fotoğraf için poz verecekken Joe Biden bir anda arkasını dönerek yavaş yavaş yürümeye başladı. Durumu fark eden liderler Biden'a anlam veremezken devreye İtalya Başbakanı Giorgia Meloni girdi. 

G7'ye Joe Biden'ın hareketleri damga vurdu! Ev sahibi Meloni kendine getirdi - 1. Resim

Meloni, diğer liderler paraşütçüleri alkışlarken arkasını dönerek yavaşça uzaklaşan Biden'ın kolundan tuttu ve kameralara doğru dönmesine yardım etti. Bu sırada diğer liderler de ikilinin yanına gelerek poz verdi. Poz verildiği sıralarda Biden'ın yavaşça güneş gözlüğünü takmaya çalışması da dikkat çekti. 


13.06.2024 20:00

ABD VE UKRAYNA ARASINDA 10 YILLIK GÜVEN ANLAŞMASI

ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İtalya'da gerçekleştirilen G7 Zirvesi'nde on yıllık güvenlik anlaşması imzaladı. Biden ve Zelenskiy, anlaşmanın ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Biden, “Hedefimiz, Ukrayna'nın uzun vadeli güvenilir savunma ve caydırıcılık yeteneklerini güçlendirmek ve Ukrayna için kalıcı bir barışı tesis etmektir. Ukrayna, halihazırda ve gelecekteki saldırılara karşı kendini savunma yeteneği kazanmalı ve bu şekilde güvence altına alınmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu başladı - 2. Resim


13.06.2024 16:00

G7'NİN İLK KARARI UKRAYNA İÇİN

G7 Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'nın mali olarak desteklenmesine yönelik planda uzlaşı sağlandı. Anlaşma kapsamında, G7 ülkeleri, Rusya Merkez Bankasının dondurulmuş varlıklarının faiz gelirlerini teminat olarak kullanarak, 2024 sonuna kadar Ukrayna'ya 50 milyar dolar kredi verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel davetli! G7 Liderler Zirvesi'nde ikinci gün oturumu başladı - 3. Resim

Söz konusu kredinin büyük kısmını ABD garanti edecek. Avrupa ve diğer ülkeler de buna katkı sağlayacak.


13.06.2024 09:40

EV SAHİBİ İTALYA BAŞBAKANI GİORGİA MELONİ

Zirvenin başlangıcı, ev sahibi İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin konuklarını tek tek karşılaması ve aile fotoğrafı çektirilmesiyle yapıldı.

Aile fotoğrafından önce ABD Başkanı Joe Biden'ın yaklaşık 20 dakika gecikmeli gelmesi dikkati çekti. Başbakan Meloni, Biden için uzun süre ayakta beklerken, foto muhabirleri ve kameramanlarla birlikte öz çekim yaptı.

Dünya liderleri bir arada! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel davetli olduğu G7 Zirvesi başladı - 1. Resim

Aile fotoğrafının ardından liderler, daha sonra zirvedeki ilk oturumlarına geçti ve burada Afrika, iklim değişikliği ve kalkınma konularını ele almaya başladı.

Dünya liderleri bir arada! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel davetli olduğu G7 Zirvesi başladı - 1. Resim

İtalya Başbakanı Meloni, G7 oturumlarının açılışında yaptığı konuşmada, G7’nin kapalı kutu değil, dünyaya açık değerler sunan bir mekanizma olduğunu belirterek, "Yapılacak çok iş var ama eminim ki bu 2 günde somut ve ölçülebilir sonuçlar üretebilecek bir tartışma yürütebileceğiz." dedi.


13.06.2024 09:00

LİDERLER İTALYA'DA TOPLANDI

Zirveye ABD, Japonya​, Kanada​, Almanya​, Fransa, İtalya ve İngiltere liderlerinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen katılıyor. İtalya'nın daveti üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı zirvede Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Arjantin, Brezilya, Hindistan, Ürdün, Kenya, Moritanya, Tunus'un devlet ve hükümet başkanları da yer alacak.

Dünya liderleri bir arada! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel davetli olduğu G7 Zirvesi başladı - 1. Resim

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...