Tgrt Haber

Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in yapacağı görüşmeye çevrildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
16 Eylül 2022 08:05 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 08:15
Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in yapacağı görüşmeye çevrildi
cumhurbaşkanı erdoğan,rusya,putin,semerkant,

Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Bugün kritik görüşmelere imza atacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan sabahın erken saatlerinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Erdoğan ilerleyen saatlerde Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek. Söz konusu görüşme özellikle enerji krizi yaşayan Avrupa tarafından oldukça yakından takip ediliyor. 

Dünyanın gözü Semerkant’ta yapılacak olan kritik görüşmelere çevrildi. İlk kez Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Özbekistan’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan liderler ile birebir görüşme gerçekleştirecek. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in daveti üzerine zirveye özel konuk olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün de programı bir hayli yoğun.

ERDOĞAN LİDERLER İLE SOHBET ETTİ

Ağaç dikme töreni sonrası Erdoğan liderler ile “Ebedi Şehir” kompleksinde bir araya geldi. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile sohbet etti.

Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in yapacağı görüşmeye çevrildi

HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Bugün Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelen Erdoğan günün ilerleyen saatlerde Rusya Devlet başkanı Putin ile de görüşecek.

Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in yapacağı görüşmeye çevrildi

İKİ LİDER HANGİ KONULARI GÖRÜŞECEK?

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada görüşmede masaya yatırılacak konuları açıklamıştı.

Uşakov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

'Erdoğan ve Putin görüşmesinde çok sayıda konu ele alınacak. Şu anda müzakereler için birçok konu var, bunlardan biri Türkiye'nin tahıl anlaşmasının imzalanmasında oynadığı pozitif rol. Görüşmede, 5 Temmuz'da Soçi'de varılan mutabakatların da sonuçları da ele alınacak'

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...