Tgrt Haber

Darya Dugina'ya suikastta yeni gelişme! Dünyanın konuştuğu suikastçının akıbetini açıkladılar 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Exxpress, ANI News, RIA
29 Ağustos 2022 14:55 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 15:29
Rusya Federal Güvenlik Servisi, suikastı gerçekleştiren kişinin kimliğini deşifre etmişti.
Darya Dugina,Natalya Vovk,Alexander Dugin

Rusya Devlet Başkanı Putin’in akıl hocası siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızının suikast sonucu öldürülmesinin yankıları sürüyor. Avusturya basını suikastın arkasındaki isim olan Natalya Vovk'un akıbetini açıkladı. Avusturya İçişleri Bakanı'ndan konu ile ilgili resmi açıklama geldi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi, suikastı gerçekleştiren kişinin kimliğini deşifre etmişti.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in akıl hocası Rus siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızı Darya Dugina'ya suikastın yankıları sürüyor. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi seyahat ettiği otomobilin patlaması sonucu hayatını kaybeden Darya Dugina’ya yönelik suikastla ilgili Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden suikastının arkasındaki ismin Natalya Vovk olduğunu açıklamıştı. 

Avusturya gazetesi Exxpress, Natalya Vovk'un akıbetini açıkladı. Gazete Vovk'un kiralık bir dairede ölü bulunduğunu yazdı. Aynı haberde Telegram yazışmalarına atıfta bulunularak Vovk'un 17 bıçak darbesiyle öldürüldüğü iddiasına yer verildi. ANI News'ta yer alan habere göre Avusturya İçişleri Bakanı iddiaları doğrulayamayacağını açıkladı.

DÜNYANIN KONUŞTUĞU KADIN KİM?

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin suikastın arkasında gösterdiği Vuvk’un 1976'da Ukrayna'nın Mariupol şehrinde doğduğunu iddia etti. Vuvk’un biri kız, diğeri erkek 2 çocuğu var. Kadının suikast öncesi yapacağı gözlem için Rusya'ya kızı Sofia'yı da getirdiğini iddia ediyor.

Darya Dugina'ya suikastta yeni gelişme! Dünyanın konuştuğu suikastçının akıbetini açıkladılar 

FSB'nin verdiği bilgiler ve yayınladığı görüntülere göre Vovk, Rusya'ya12 yaşındaki kızıyla birlikte 23 Temmuz tarihinde giriş yaptı. Donetsk Halk Cumhuriyeti plakalı bir Mini Cooper ile sınırı geçen kadın ülkeye girdikten sonra plakasını değiştirdi ve Moskova'ya giderek Dugina ile aynı binada bir daire kiraladı.

Kiraladığı apartman dairesinde Darya Dugina'yı haftalarca gözetlediği iddia edilen kadın, arabanın altına bombayı yerleştirdikten sonra plakasını yeniden değiştirdi ve AB üyesi olan Estonya'ya geçti.

SAÇ RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ

Dugina'nın yaşadığı apartmanının merdiven boşluğunda ve arabasının yanında çekilen ve Rusya tarafından yayınlanan görüntülerde Vovk'un tanınmamak için saçını sarıdan siyaha değiştirdiği görülüyor.

Darya Dugina'ya suikastta yeni gelişme! Dünyanın konuştuğu suikastçının akıbetini açıkladılar 

Rusya'nın ana haber kanalı RIA, Natalya'nın babasının Ukrayna silahlı kuvvetlerinin eski bir üyesi olduğunu iddia etti. FSB de kadının Azov Taburu üyesi olduğunu kanıtlayan kimliğinin bir fotoğrafını yayınladı. Azov Taburu ise yaptığı duyuru ile söz konusu kadının hiçbir zaman birliğe üye olmadığını ve Rusya'nın yalan söylediğini açıkladı. Avrupa Birliği (AB), İsrail'in idari tutukluluk uygulamasına karşı 6 aya yakın süredir açlık grevine devam eden Filistinli Halil Avavde'nin "hemen" serbest bırakılması çağrısı yaptı.

 

Kaynak: Exxpress, ANI News, RIA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ahmet mehmet hüseyin29 Ağustos 2022 15:59

Sevindiz mi rus seviciler....

Sonraki Haber Yükleniyor...