Tgrt Haber

Devlet Başkanı Bolsonaro'dan Leonardo DiCaprio'ya çirkin sözler: Kapa çeneni

05 May 2022 09:43 - Güncelleme : 05 May 2022 09:59
Devlet Başkanı Bolsonaro'dan Leonardo DiCaprio'ya çirkin sözler: Kapa çeneni

Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio’nun Brezilyalı gençlere “değişim için” oy verme çağrısı yapmasına ve Amazon Ormanları’ndaki tahribatı eleştirmesine Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’dan ağır sözler geldi: “Çeneni kaparsan iyi olur”

Çevreci kimliğiyle bilinen Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, sosyal medya hesabından "Brezilya, Amazon'lara ve iklim değişikliği açısından önemli ekosistemlere ev sahipliği yapıyor. Orada olanlar hepimizi ilgilendiriyor ve sağlıklı bir gezegen için gençliğin oy vermesi kritik önemde" şeklindeki mesajına karşılık Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro çirkin ifadeler kullandı.

DİCAPRİO'YA DERS VERDİ 

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon'un çevresel önemi hakkında konuştuktan sonra aktörün "çenesini kapalı tutmasının" daha iyi olacağını söyledi. Bolsonaro, göreve geldiğinden beri yağmur ormanları yok ediliyor. Bolsonaro, Cumhurbaşkanlığı konutu Alvorada Sarayı önünde toplanan bir grup destekçiye yorumlarını yaptı.

Bolsonaro, "Artık DiCaprio, Brezilya tarım ticareti olmasaydı dünyanın aç kalacağını söyleyenin Dünya Ticaret Örgütü'nün başkanı olduğunu bilmek zorunda. Yani DiCaprio saçma sapan konuşmak yerine çenesini kapalı tutsa iyi olur" ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Bolsonaro'dan Leonardo DiCaprio'ya çirkin sözler: Kapa çeneni

HER YIL DANİMARKA BÜYÜKLÜĞÜNDE ORMAN YOK EDİLİYOR

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Washington kentinde bulunan doğayı koruma örgütü Forest Trends'in yağmur ormanlarındaki tahribatla ilgili geçtiğimiz yıl bir rapor hazırladı. Rapora göre her yıl çikolata, sığır eti, soya ve palmiye yağı üretimi amacıyla yaklaşık 4,5 milyon hektar ormanlık arazi (Danimarka büyüklüğünde) yasa dışı bir biçimde yok ediliyor. Ormansızlaştırma en başta Brezilya ve Endonezya'da meydana gelirken bu ülkeleri Bolivya, Kolombiya, Meksika ve Malezya takip ediyor. Tıraşlanan ormanlık arazide üretilen ürünlerin üçte biri ABD, Çin ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...