Tgrt Haber

Devlet Başkanı Bukele'nin Alcatraz'ında şartlar korkunç: Giren çıkamıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: El Pais
08 Şubat 2024 16:47 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 17:23
Devlet Başkanı Bukele'nin Alcatraz'ında şartlar korkunç: Giren çıkamıyor
hapishane

Çetelerle mücadele konusunda ön plana çıkan El Salvador'un lideri Nayib Bukele'nin inşa ettirdiği devasa hapishanede mahkumların yaşam koşulları gün yüzüne çıktı.

El Salvador'un başkenti San Salvador'a 75 kilometre uzaklıktaki Tecoluca kasabasındaki vadide bulunan devasa hapishanedeki şartları El Pais gazetecileri gün yüzüne çıkardı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin inşa ettirdiği bu yüzden ''Bukele'nin Alcatraz'ı'' olarak tanımlanan hapishane, çetelere karşı mücadele kapsamında binlerce mahkumu içinde barındırıyor.

Devlet Başkanı Bukele'nin Alcatraz'ında şartlar korkunç: Giren çıkamıyor - 1. Resim

BURADAN KAÇMAK İMKANSIZ

166 hektarlık alana kurulan hapishanedeki yaşam şartları haberde şu şekilde yer aldı:

''Burada hava hiç kararmıyor. Yapay ışık, hücreleri ve iç avluyu günün 24 saati aydınlatıyor. Mahkumlar tavana kadar yığılmış demir yatakların metal kaplamaları üzerinde uyuyor. Kapalı devre kamera onları izliyor.''

Devlet Başkanı Bukele'nin Alcatraz'ında şartlar korkunç: Giren çıkamıyor - 2. Resim

Hapishanede çatal, bıçak kullanmak ise yasak. Mahkumlar yemekleri elleriyle yiyorlar. Günde 30 dakika yürüme süresi verilen mahkumların o anda elleri ve ayakları ise kelepçeli. 

Hapishane, üzerinde dikenli telleri bulunan 60 santimetre kalınlığında, 3 metre yüksekliğinde 4 duvarla çevrili. Ayrıca özel çakıllı zeminler, kaçmaya çalışacak mahkumları da ele veriyor. 

Devlet Başkanı Bukele'nin Alcatraz'ında şartlar korkunç: Giren çıkamıyor - 3. Resim

700 YIL HAPİS CEZASI ALAN VAR

Kimliğinin paylaşılmasını istemeyen hapishane müdürü, devasa yapının maksimum güvenlikli olduğunu belirterek şunları söyledi:

''Kaçmak imkansız. Bu psikopatlar tüm hayatlarını burada parmaklıklar ardında geçirecek.''

Devlet Başkanı Bukele'nin Alcatraz'ında şartlar korkunç: Giren çıkamıyor - 4. Resim

El Pais, 40 bin kişilik hapishanenin 8 bölümden oluştuğunu fakat yetkililerin içeride kaç kişinin tutulduğuna dair bilgi paylaşmayı reddettiğini de aktardı. 

"Ülkedeki en tehlikeli mahkumlar burada parmaklıklar ardında. Kelepçeyle giren bir daha asla dışarı çıkamıyor" ifadelerine yer verilen haberde, onlarca cinayetten sorumlu tutulan bazı suikastçıların 700 yıl hapis cezası aldığına dikkat çekildi. 

Kaynak: El Pais
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...