Tgrt Haber

Doğum hastanesine düşen bombalardan kurtulan Ukraynalı kadın doğum yaptı

12 Mart 2022 10:33 - Güncelleme : 12 Mart 2022 11:07
Doğum hastanesine düşen bombalardan kurtulan Ukraynalı kadın doğum yaptı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 17’nci güne girildi. Bölgede çatışma sesleri art arda duyulurken Rusya’nın Mariupol’deki bir doğum hastanesini bombaladığı iddiaları dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bombardımandan kurtulan ve fotoğrafı tüm dünyada manşetlerine giren Mariana Vishegirskaya’dan iyi haber geldi. Mariana Vishegirskaya bombalı saldırıdan kurtuldaktan iki gün sonra kızını dünyaya getirdi ve kucağına aldı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal girişiminde binlerce sivil hayatını kaybetti. Cephede çatışmalar sürerken insani koridor ve sivillerin tahliye çalışmalar da devam ediyor. Rusya’nın Mariupol’deki doğum hastanesine yaptığı saldırı dünyanın gündemine oturdu. Hastanede üzerinde pijaması elinde eşyalarının olduğu bir poşet ile merdivenden inerek bombardımandan kaçmaya çalışan Mariana Vishegirskaya’nın fotoğrafı herkes tarafından konuşulmaya başlandı.

RUSYA ‘SAHTE’ DEMİŞTİ

Hamileliğinin son günlerinde olduğu fotoğrafında açıkça görülen Mariana, savaşın sivilleri yok eden karanlık yüzünün adeta simgesi haline geldi. Rusya bombardımanları inkar ettiği gibi talihsiz kadını da sahtecilikle suçladı ve hamile olmadığını iddia etti.

İKİ GÜN SONRA KIZINI DÜNYAYA GETİRDİ

Associated Press’in akşam saatlerinde servis ettiği fotoğraflarda ise bu kez buruk da olsa sevinç ve umut vardı: Ölümden kurtulan Mariana Vishegirskaya, korkunç bombalı saldırıdan kurtulduktan sadece iki gün sonra kızını dünyaya getirdi ve güvenli bir şekilde kucağına alabildi. Talihsiz kadının üzerinde ise kaçarken giydiği pijaması vardı.

TEPKİ ÇEKEN TWEET SİLİNDİ

Rusya'nın Londra büyükelçiliği, çarşamba akşamı Mariupol doğum hastanesinden kanlar içinde ayrılan bir hastayı, 'güzellik blogcusu Marianna' olarak tanımlamış, blog yazarının fotoğrafının "propagandacı" olduğunu öne sürdüğü bir Associated Press muhabiri tarafından çekildiğini iddia etmişti. Büyük tepki toplayan bu paylaşım sosyal medyayı ayağa kaldırmış ve sayısız insan Rusya büyükelçiliğini kınayan tweet'ler yazmıştı. Twitter'ın "topluluk yönergelerini" ihlal ettiği için silinen tweet, yine de ekran görüntüsü alınarak paylaşılmaya devam edildi ve büyük bir fırtına kopardı.

Doğum hastanesine düşen bombalardan kurtulan Ukraynalı kadın doğum yaptı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...