Tgrt Haber

Rusya kendi subaylarını vurdu: Dost ateşi fiyaskosu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Express, Mirror
11 May 2022 16:34 - Güncelleme : 11 May 2022 16:57
Rusya Savunma Bakanlığı 2 Mart'tan beri asker kaybını açıklamıyor, gizli tutuyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Rus birliklerinin dost ateşiyle kendi askerlerini hedef aldığı, bu durum karşısında Ukrayna'nın da Rusya'ya teşekkür mektubu yazdığı iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı 2 Mart'tan beri asker kaybını açıklamıyor, gizli tutuyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 76. günde de şiddetli çatışmalarla devam ederken İngiliz basının 'dost ateşi' iddiası dünya gündemine damga vurdu. İngiliz Mirror gazetesi Rus ordusunun dost ateşiyle kendi askerlerini öldürdüğünü yazdı. Zaporizhzhya'da meydana gelen olayda alev silahının kullanıldığı ve askerlerin yanarak can verdiği bilgisine yer verildi. TOS-1, T-72 tank şasisine monte edilmiş, termobarik savaş başlıkları kullanabilen çoklu roketatardır.

Bir başka İngiliz gazetesi Express ise aynı haberi 'dost ateşi fiyaskosu' başlığı ile okurlarına sundu. Haber, Ukraynalı bir kaynağa dayandırıldı ve 8 Mayıs'ta Rus birliğinin kendi mevzilerine ateş açtığı bilgisi yer aldı. TOS-1A alev silahının kullanıldığı saldırıda Rus zırhlılarının da hedef olduğu belirtilirken asker kaybı ile ilgili net bir bilgi paylaşılmadı.

UKRAYNA'DA RUSYA'YA TEŞEKKÜR MEKTUBU

Ukrayna ordusu 'dost ateşi fiyaskosu'nun ardından Rusya'ya teşekkür mektubu yazdı. Mektupta ''97. Piyade Taburu liderliği, Rus işgalcilerin 8 Mayıs 2022'deki eylemlerinden duyduğu memnuniyetini ifade ediyor'' denildi ve Ruslara 'yardımlarından' dolayı teşekkür edildi.

RUSYA GİZLİ TUTUYOR

Rusya'nın savaştaki asker kaybı ile ilgili pek çok farklı rapor bulunuyor. Moskova ise konu ile ilgili ilk ve son resmi açıklamasını 2 Mart'ta yapmıştı.

Söz konusu açıklamada Rusya'nın savaştaki asker kaybı 498 olarak açıklanmıştı. Bu veri o tarihten sonra hiç güncellenmedi.

Kaynak: Express, Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...