Tgrt Haber

Dünyanın en büyük uranyum tedarik eden ülkesi mercek altında

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ocak 2024 16:34 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 16:34
Dünyanın en büyük uranyum tedarik eden ülkesi mercek altında
nijer,maden,uranyum

Nijer'deki askeri yönetim, yeni maden ruhsatı vermeyi geçici süreliğine durdurdu.

Nijer Maden Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkedeki maden sektörünün denetleneceği ve hali hazırda olan maden ruhsatlarının da envanterinin çıkarılacağı bildirildi. Bu kapsamda bir süre yeni maden ruhsatı verilmeyeceği kaydedildi.

Yerel basında çıkan haberlerde de hükümetin, maden ruhsatlarının kimin elinde olduğunu araştırdığını ve devlet karlılığını artırmak için atılacak adımlar üzerinde çalıştığı belirtildi.

AFRİKA'NIN EN YÜKSEK DERECELİ URANYUMU NİJER'DE

Dünya Nükleer Birliği (WNA) verilerine göre, Afrika'nın en yüksek dereceli uranyum cevherine sahip Nijer, 2022'de 2 bin 20 metrik ton uranyum üretti.

Dünyanın en büyük uranyum tedarik eden ülkesi mercek altında

DÜNYADAKİ URANYUM İHTİYACININ YÜZDE 5'İNİ KARŞILIYOR

Dünyanın en büyük uranyum tedarikçileri listesinde Nijer, 7'nci sırada yer alıyor. Dünyadaki uranyum ihtiyacının yüzde 5'ini karşılayan Nijer'de 311 bin 110 metrik tonluk uranyum rezervi bulunuyor.

Fransız devletine ait nükleer enerji şirketi Orano, eski ismiyle "Areva", Nijer devletiyle Sahra Çölü'nde yer alan Arlit kenti yakınlarındaki maden sahasını işletiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...