Tgrt Haber

Dünyanın en genç ressamı: 1,5 yaşında rekorlar kitabına girdi

Editör: Merve Yaz / Kaynak: BBC
24 May 2024 09:32 - Güncelleme : 24 May 2024 09:39
Dünyanın en genç ressamı: 1,5 yaşında rekorlar kitabına girdi

Gana'da henüz yürümeye başlayan 1,5 yaşındaki çocuk, en genç ressam unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.Minik ressam, ülkenin first lady'si Rebecca Akufo-Addo’dan da bir resim siparişi aldı.

Ace-Liam Nana Sam Ankrah isimli çocuk 1 yıl 152 günlükken en genç ressam unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Bu alanda rekorlar kitabına girebilmek için, bir sergide resim satabilmiş olmak ve satılan resmi yaptığını kanıtlamak gerekiyor. Ace-Liam Gana’daki ilk sergisinde 10 resim satmayı başardı. Minik ressam, ülkenin first lady'si Rebecca Akufo-Addo’dan da bir resim siparişi aldı. Kendisi de ressam olan anne Chantelle Kuukua Eghan, oğlunun resim yeteneğinin henüz altı aylıkken kendisini belli ettiğini söylüyor.

Dünyanın en genç ressamı: 1,5 yaşında rekorlar kitabına girdi - 1. Resim

GURURLU ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

BBC’ye konuşan gururlu anne, Guinness’ten gelen mektupla “gözyaşlarına boğulduğunu” ve “Tanrı’ya şükrettiğini” anlattı. Annesi, Ace-Liam’ın hangi renklerin birlikte çalıştığını bildiğini söylüyor. Kariyerinde şu ana kadar 15 resim satan Liam’ın işlerinin yakında bir açık artırmaya çıkarılması bekleniyor. 1,5 yaşındaki ressamın annesi oğlunun nasıl resme başladığını da anlattı. Kendisi bir tablo üzerinde çalışırken, oğlunun da önüne bir resim kağıdı açtığını söyleyen anne sonrasını “Açık renklere karşı çok ilgiliydi” dedi.

 

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...