Tgrt Haber

Mesajlar ortaya döküldü, tartışma alevlendi: Elon Musk'tan Bill Gates'e olay benzetme!

23 Nisan 2022 11:28 - Güncelleme : 23 Nisan 2022 11:59
Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk dünyanın en zengin insanları arasında.

Elon Musk ve Bill Gates arasında büyük bir tartışma ortaya çıktı. Twitter’da yayınlanan ekran görüntüleri ile alevlenen açığa satış işlemi tartışmasında dünyanın en zengin insanı Musk, bir diğer en zengin insanlardan Gates ile alay etti.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk dünyanın en zengin insanları arasında.

Milyarder isimler Elon Musk ve Bill Gates arasında geçen bir mesajlaşmanın ekran görüntüleri

isimli bir Twitter kullanıcısı tarafından yayınlandı. 65 binden fazla takipçisi bulunan hesap, Elon Musk’a konuşmaların gerçek olup olmadığını sordu. Twitter’ın aktif kullanıcılarından Musk’ın cevabı gecikmedi ve mesajların gerçek olduğunu söyledi.

CNBC’nin haberine göre, iki milyarder önce buluşmak için anlaşıyor. Ancak diğer mesajlarda Elon Musk’ın “Tesla’ya karşı halen yarım milyar dolarlık açığa satış pozisyonunuz var mı?” diyor. Gates’in cevabı ise “Kapatmadığım için üzgünüm. Hayırseverlik imkanlarını tartışmak isterim.” şeklinde oluyor.

Ardından Musk, “Üzgünüm ama iklim değişikliğini çözmek için en çok çaba sarf eden şirket olan Tesla’ya karşı büyük bir açığa satışınız varken iklim değişikliği konusunda hayırseverliğinizi ciddiye alamam” diyerek tepki gösteriyor.

AÇIĞA SATIŞ TARTIŞMASI 

Yatırımcılar bir hisse senedini açığa çıkardığında, fiyatının düşeceğine dair bahse girmekte. Geçtiğimiz yıl Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Tesla’ya karşı borsada bahis oynadığı konuşulmuştu. Yeni ortaya çıkan mesajlaşmanın da o zaman gerçekleşmiş olma ihtimali yüksek.

MUSK'TAN 'ŞAŞIRTMAYAN' MESAJ: HAMİLE ERKEK EMOJİSİ İLE GATES

Tesla CEO’sunun sözleri Twitter’da gündem olurken, Elon Musk Gates’i tiye alan bir tweet atarak tartışmayı alevlendirdi. Musk, hamile erkek (ya da göbekli erkek olarak da bilinen) emoji ile Bill Gates’in fotoğrafını yan yana koydu.

https://twitter.com/elonmusk/status/1517707521343082496

Bu arada, Elon Musk mesajlaşmaları kabul ederken tweet’inde, “TED’deki birçok kişiden Gates’in Tesla’ya karşı hala yarım milyar açığı olduğunu duydum, bu yüzden ona sordum” dedi.

BILL GATES DAHA ÖNCE NE DEDİ?

Gates, geçtiğimiz yıl New York Times gazetesinin yazarı Kara Swisher’a, "Elon’un Tesla ile yaptığı şeyin iklim değişikliği mücadelesinde şimdiye kadar yapılmış en büyük katkılardan biri olduğunu söylemek önemli. Biliyorsunuz, Elon’u küçümsemek iyi bir fikir değil." dedi.

Bilgisayar ve teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Gates, sözlerinin devamında ise Tesla’nın 'binek arabalar gibi kolay şeyler' yaptığını belirtti. Gates, diğer endüstrilerle mücadele ederek iklim değişikliği üzerinde daha büyük bir etki oluşturma ihtiyacının altını çizdi: "Temelde sert şeyler üzerinde yeterince çalışmıyoruz; çelik, çimento, et. Ne yazık ki, elektrik, binek arabalar sorunun üçte biri. Bu yüzden üçte ikisi üzerinde çalışmamız gerekiyor." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...