Tgrt Haber

Elon Musk, Gazze'ye yine arkasını döndü: Filistinliler için skandal sözler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 16:30 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 16:54
Elon Musk, Gazze'ye yine arkasını döndü: Filistinliler için skandal sözler
,Gazze,İsrail,Hamas,Savaş,Filistin

Elon Musk, Polonya'daki Nazi toplama kampını ziyaret etti. Sonrasında Yahudilerin düzenlediği bir konferansa katılan Musk, Filistin'e destek gösterilerini eleştirdi.

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusunun saldırılarında 25 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Birçok ülkeden işgalci İsrail'in saldırılarının durması için çağrılar yapılırken dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, Filistinliler için skandal ifadeler kullandı.

Polonya’da İkinci Dünya Savaşı sırasında bir milyon Yahudinin katledildiği Auschwitz kampını ziyaret eden Musk, daha sonrasında Yahudilerin organize ettiği "antisemitizm" temalı bir konferansa katıldı. Musk burada, Filistin'e destek için gerçekleştirilen protesto gösterilerini eleştirdi.

"HİÇBİR ÖNEMİ YOK"

Musk açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Hiçbir anlam ifade etmiyorlar, bir grup sizi öldürmek istiyorsa onlar kötüdür" diyen Musk konuyla ilgili şu sözleri söyledi: Hangi ırktan olduklarının hiçbir önemi yok, kim olursanız olun önemli olan işinizde ne kadar iyi olduğunuzdur. Zayıf tarafın her zaman haklı olduğu fikrinden vazgeçmeliyiz"

Elon Musk, Gazze'ye yine arkasını döndü: Filistinliler için skandal sözler

Öte yandan Elon Musk konferansın sonunda X platformunun diğer uygulamalarla karşılaştırıldığında daha az antisemitik içeriğe sahip olduğunu da söyledi. Musk daha önce, X platformu üzerinden antisemitizm ve ırkçı nefreti teşvik etmekle suçlanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...