Tgrt Haber

Elon Musk seçimlerde desteklediği ismi açıkladı: McCarthy değilse, cidden kim?

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Ocak 2023 08:04 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 08:09
Elon Musk seçimlerde desteklediği ismi açıkladı: McCarthy değilse, cidden kim?
Elon musk,twitter,abd temsilciler meclisi

Dünyaca ünlü milyarder ve SpaceX ile Twitter’ın sahibi Elon Musk, devam eden ABD Temsilciler Meclisi Başkanlık yarışı ile ilgili tarafını açıkladı. Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCharty'ye destek veren Musk, “McCarthy değilse, cidden kim?” diye sordu.

Yaptığı açıklamalar ve yaptırım yatırım hamleleri ile adından sıkça söz ettiren SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk, bu sefer siyaset ile ilgili açıklamalarda bulundu. 11.tur oylamaya rağmen herhangi bir sonuç elde edilmediği ABD Temsilciler Meclisi Başkanlık yarışına ilişkin açıklamalarda bulunan Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tarafını seçti.

CUMHURİYETÇİ ADAYA AÇIK DESTEK

Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCharty'ye destek veren Musk, “Kevin McCarthy Sözcü olmalı." diye yazdı. Elon Musk, bir başka paylaşımında ise "McCarthy değilse, cidden kim?" diye sordu.

https://twitter.com/elonmusk/status/1610945173466546176

TARAFINI DAHA ÖNCE DE BELLİ ETMİŞTİ

Elon Musk Kasım ayında Florida Valisi Ron DeSantis'in Cumhuriyetçi Parti'den aday olması durumunda destek verip vermeyeceği sorusunu "Evet." diye cevaplamıştı. Musk, ABD'deki 8 Kasım ara seçilerinden bir gün önce de seçmenleri Cumhuriyetçilere oy vermeye çağırmıştı.

Twitter CEO'sunun Ağustos 2022'de Wyoming'de McCharty'nin ev sahipliği yaptığı bir bağış toplama etkinliğine katıldığı ve Cumhuriyetçi çoğunluk lideriyle sohbet ettiği biliniyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...