Tgrt Haber

Ukrayna Başbakan Yardımcısının isyanına Elon Musk'tan cevap: Starlink Ukrayna'da aktif

27 Şubat 2022 08:56 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 09:15
Ukrayna'da Rusya'nın saldırıları sonucunda birçok internet sağlayıcısı zarar görmüştü.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında ülkedeki internet erişimi büyük ölçüde zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Fedorov, Elon Musk'a sitem edince Musk, Starlink uydusunu Ukrayna'da aktif hale getirdi.

Ukrayna'da Rusya'nın saldırıları sonucunda birçok internet sağlayıcısı zarar görmüştü.

SpaceX'in sahibi Elon Musk, Starlink uydusunun Ukrayna'da aktif hale getirildiğini, bu sayede internet sağlanabileceğini duyurdu. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Musk,  "Starlink hizmeti şu an Ukrayna'da aktif. Daha çok terminal de yolda" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında internet sağlayıcılarının sorun yaşadığını belirten Musk, daha çok terminal sözü de verdi. Musk'ın bu hamlesi, Ukrayna'dakilerin isyanının ardından geldi.

''SEN MARS'I KOLONİZE EDERKEN RUSYA UKRAYNA'YI İŞGAL EDİYOR''

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mihailov Fedorov, "Elon Musk, sen Mars'ı kolonize ederken, Rusya da Ukrayna'yı işgal etmeye çalışıyor! Roketlerin başarılı bir şekilde uzaya gönderilirken Rus füzeleri Ukraynalı sivillere saldırıyor" mesajını paylaşmıştı.

Rusya'nın işgali dolayısıyla başta çatışmaların yoğun olduğu Ukrayna'nın güneyi ve doğusunda internete erişim çok etkilenmişti.

Ukrayna Başbakan Yardımcısının isyanına Elon Musk'tan cevap: Starlink Ukrayna'da aktif

BAZ İSTASYONLARI OLMASA DA İNTERNET AKTİF OLACAK

Öte yandan Elon Muski 15 Ocak'ta 1469 Starlink uydusunun aktif olduğunu ve 272'sinin de yakında yörüngede olacağını belirtmişti. Fiber kablo ve baz istasyonlarının olmadığı bölgeler için kritik bir öneme sahip olması beklenen bu tür uyduların ayrıca doğal afetler sırasında da iletişim ve internetin zarar görmemesini de öngörüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...