Tgrt Haber

En hızlı eriyen buzuldan ceset çıktı! 20 yıllık kalıntı

23 Ağustos 2023 07:23 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 07:34
En hızlı eriyen buzuldan ceset çıktı! 20 yıllık kalıntı
Avusturya,Buzul

Avusturya'nın Tirol eyaletindeki Schlatenkees buzulunda sürpriz bir buluntuya rastlandı. 20 yıldan fazla bir süre önce ölen bir adama ait olduğu düşünülen kalıntılar, buzun erimesiyle gün yüzüne çıktı.

Avusturya'nın Tirol eyaletindeki Schlatenkees buzulunun erimesiyle, 20 yıldan fazla bir süre önce bölgede ölen bir Avusturyalıya ait olduğu düşünülen kalıntılar ortaya çıktı.

DAHA ÖNCE DE BULUNMUŞTU

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yerel polis yaptığı açıklamada, bir dağ rehberinin, Avusturya'nın en hızlı eriyen buzulunda, 20 yıldan fazla bir süre önce ölen bir Avusturyalının kalıntıları olduğuna inanılan bir şey keşfettiğini duyurdu. Keşif, iki aydan kısa bir süre önce aynı buzulda başka insan kalıntılarının bulunmasının ardından geldi. 

Polis Salı günü yaptığı açıklamada, bir rehberin geçen Cuma günü Tirol eyaletindeki Schlatenkees buzulunda cesedi yaklaşık 2 bin 900 metre yükseklikte bulduğunu söyledi. Cesedin yanında içinde nakit para, banka kartı ve ehliyet bulunan bir sırt çantası bulundu.

DNA SONUÇLARI BEKLENİYOR

Polis, cesedin 2001 yılında buzulda ölen 37 yaşındaki bir adama ait olduğundan şüpheleniyor ve DNA sonuçlarının "birkaç hafta" içinde çıkacağını açıkladı. Haziran ayı sonlarında bir grup dağcı aynı buzulda insan kalıntıları ve kayak parçaları keşfetti. Polise göre, tespit tamamlandığında kalıntıların onlarca yıllık olduğu ortaya çıkabilir. 

Tirol polis sözcüsü Christian Viehweider, AFP haber ajansına verdiği demeçte, "Bu kadar kısa bir süre içinde bir buzulda insan kalıntılarının ve bir cesedin tamamının bulunması oldukça nadirdir" dedi.

 

 

 

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...