Tgrt Haber

Endonezya'da kabus! Oksijen stokları bitti: 33 ölü

04 Temmuz 2021 23:27
Endonezya'da kabus! Oksijen stokları bitti: 33 ölü
Endonezya,Kovid-19,Vaka sayısı

Endonezya kabusu yaşıyor. Koronavirüs enfeksiyonunu şiddetli bir şekilde geçiren 33 koronavirüs hastası sıvı oksijenin bitmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Yogyakarta şehrinde bulunan Dr. Sardjito Hastanesi sözcüsü Banu Hermawan, tedarikçilerden kaynaklanan gecikmeler nedeniyle sıvı oksijenin bitmesi sonucu Kovid-19 enfeksiyonunu şiddetli geçiren 33 hastanın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Sözcü Hermawan, şehrin en büyük hastanesindeki oksijen kıtlığının, durumu kötüleşen Kovid-19 hastalarının sayısının artmasından kaynaklandığını ifade etti.

Endonezya'da kabus! Oksijen stokları bitti: 33 ölü

ABD'DEN ENDONEZYA'YA AŞI BAĞIŞI

ABD'den yapılan açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi'nin bugün telefonda görüştüklerini aktardı. Sullivan'ın görüşmede, artan Kovid-19 vakaları nedeniyle zor günler yaşayan Endonezya halkına desteğini dile getirdiğini belirten Horne, "Sullivan, ABD'nin Endonezya'ya 4 milyon doz Moderna aşısı bağışlayacağını ve bu dozların en kısa sürede COVAX aracılığı ile sevk edileceğini söyledi." ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...