Tgrt Haber

Endonezya’da Merapi Yanardağı bir kez daha patladı: Binlerce kişi tahliye edildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ocak 2024 17:21 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 17:25
Endonezya,Yanardağ

Endonezya'nın Java Adası'nda bulunan Merapi Yanardağı bir kez daha patladı. Bölgede alarma geçen ekipler, binlerce kişiyi tahliye etti.

Endonezya'da bulunan Merapi Yanardağı, bir kez daha patladı. Yanardağın lav püskürtmesi nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi.

Endonezya Jeolojik Afet Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Agus Budi Santoso yaptığı açıklamada, patlama sonucunda dağın yamacından 2 kilometreye kadar inen sıcak kül bulutları ve lavların oluştuğunu belirtti.

KÜL BULUTLARI 100 METRE YÜKSELDİ

Santoso ayrıca sıcak kül bulutlarının 100 metre yüksekliğe kadar ulaştığını ifade etti. Merapi, Yogyakarta kentinden 30 kilometre uzakta yer almakta olup, çevresinde 250 bin kişinin yaşadığını aktardı.

Endonezya’da Merapi Yanardağı bir kez daha patladı: Binlerce kişi tahliye edildi

2010 YILINDA 347 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ülkedeki 120'den fazla yanardağ arasında en aktif olan Merapi, 2010 yılındaki patlamada 347 kişinin hayatını kaybetmesine ve 350 bin kişinin tahliye edilmesine neden olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...