Tgrt Haber

Enerji santralinde patlama! Başbakan ziyaretini yarıda kesti: Yaralılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Şubat 2024 12:17 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 12:43
Enerji santralinde patlama! Başbakan ziyaretini yarıda kesti: Yaralılar var
Kırgızistan,patlama

Kırgızistan'da merkezi ısı ve enerji santralinde patlama oldu. Patlamanın ardından santralde yangın çıkarken, 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Patlama haberini alan Başbakan da Kazakistan ziyaretini yarıda kesti.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gece yarısı büyük bir patlama meydana geldi. Olayda yaralıların olduğu bildirildi.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Saat 03.00 sıralarında ısı ve enerji santralinde patlama oldu. Patlamanın ardından çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü.

Patlama nedeniyle santralde 2'si ağır toplam 5 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, hastaneye kaldırılan işçileri ziyaret edip sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Enerji santralinde patlama! Başbakan ziyaretini yarıda kesti: Yaralılar var - 1. Resim

ONLARCA EVE ISI VERİLEMİYOR

Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeyev, Kırgızistan Sağlık Bakan Yardımcısı Mederbek İsmayilov, Bişkek Belediye Başkan Yardımcısı Cırgalbek Şamıraliyev olaya ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısında açıklamalarında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Mederbek İsmayilov, patlamada 2si ağır 5 kişinin yaralandığını belirtip, "2 işçinin vücudunun yüzde 80’inde yanıklar oluşurken, diğer işçinin yüzü ve elleri yandı. Hafif yaralanan diğer 2 kişi de ayakta tedavi edildi" diye konuştu.

Bişkek Belediye Başkan Yardımcısı Cırgalbek Şamıraliyev ise kazada Bişkek'in güney mahallelerinde yaklaşık 60 eve ısı verilemediğini kaydetti. Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeyev da ısıtmanın bir hafta içinde yeniden sağlanacağını dile getirdi.

Enerji santralinde patlama! Başbakan ziyaretini yarıda kesti: Yaralılar var - 2. Resim

BAŞBAKAN ZİYARETİNİ YARIDA BIRAKTI

Kırgızistan Başbakanı Akılbek Caparov’un da Avrasya Ekonomik Birliği Başbakanlar toplantısı için gittiği Kazakistan’ın Almatı kentinden yurda döndüğü ve kısa süre içerisinde kazayla ilgili oluşturulan karargahın toplantısını yapacağı bildirildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov olay yerine giderek kaza ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Caparov kazanın sonuçlarının en kısa sürede tamamlanması talimatı verdi.

OKULLAR İÇİN UZAKTAN EĞİTİM KARARI

Öte yandan Bişkek okul ve çocuk bahçeleri uzaktan eğitime geçti. Kaza nedeni henüz açıklanmazken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...