Tgrt Haber

Enflasyon tavan yapınca kahve kavanozları boşaldı! Marketlerde maketi duruyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: LBC News
31 May 2023 10:49 - Güncelleme : 31 May 2023 11:05
Enflasyon tavan yapınca kahve kavanozları boşaldı! Marketlerde maketi duruyor
ingiltere,enflasyon,kahve

İngiltere'de 18 yılın en yüksek enflasyonu kahveyi vurdu. Bir market, hırsızlığa karşı sahte kahve kavanozlarını raflara koydu ve üzerine ''Lütfen görevliden yardım isteyin'' yazdı.

İngiltere'de enflasyon 2005'ten bu yana en yüksek seviyesinde olunca marketler hırsızlıklara karşı garip önlemler almaya başladı. Başkent Londra'da bir süpermarkette, enflasyon nedeniyle fiyatı artan hazır kahve kavanozlarının yerini 'sahte' kavanozlar aldı. Sahne kavanozların üzerine ise ''Bu ürün makettir, satılmaz. Lütfen bir market çalışanından yardım isteyin'' yazıldı.

Market görevlisi, hırsızlığa karşı alınan bir önlem olduğunu, önceliğin market çalışanlarını korumak olduğunu söyledi. LBC News'in haberine göre, Ulusal İstatistik Ofisi'ne göre, hazır kahvenin fiyatı geçen yıla göre yüzde 13 arttı. 

Enflasyon tavan yapınca kahve kavanozları boşaldı! Marketlerde maketi duruyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi, gıda fiyatlarını hızla yukarı çekti. İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC) ve Nielsen tarafından yapılan bir ankete göre, gıda enflasyonu Mayıs ayına kadar yüzde 15,4'e düştü.

Ancak bakkallardaki genel enflasyon oranı, kahve, çikolata ve gıda dışı kalemleri yüzde 9'luk yeni bir yüksekliğe ulaştı.

İNGİLTERE'DE ENFLASYON 18 YILIN ZİRVESİNDE

İngiltere'de mağaza fiyatları enflasyonu 2005'ten bu yana en yüksek seviyesinde. Açıklama, İngiliz Perakende Konsorsiyumu tarafından yapıldı. Nisan ayında süpermarketler ve perakende zincirlerinde fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre 8,8 arttı. Bu artış mayıs ayında yüzde 9'a yükseldi. Böylece, sektör kayıtlarının tutulmaya başlandığı 2005 yılından bu yana mağaza fiyat enflasyonu en yüksek seviyesine çıktı.

İngiltere'de gıda fiyatları enflasyonu yüzde 15,7'den yüzde 15,4'e geriledi. Mart ayında yüzde 19,2 olan gıda enflasyonu son 45 yılın en yüksek seviyesini görmüştü. 

Kaynak: LBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...