Tgrt Haber

Epilepsi krizi anında takma dişlerini yuttu akciğerlerine saplandı

22 May 2023 09:57 - Güncelleme : 22 May 2023 10:08
Epilepsi krizi anında takma dişlerini yuttu akciğerlerine saplandı
epilepsi

Amerika'nın Wisconsin eyaletinde epilepsi krizi geçiren genç, takma dişlerini yuttu. Kriz esnasında o dişler akciğerine saplandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Wisconsin eyaletinde 22 yaşındaki bir genç epilepsi krizi geçirdiği esnada başına ilginç bir olay geldi. Genç, kriz esnasında aksesuar olarak kullandığı gümüş dişlerini yuttu. New York Post'un haberine göre, yaklaşık 4 santimetre büyüklüğündeki takma dişler medikal bir operasyonla çıkarıldı.

Bir tıp dergisindeki vaka çalışması raporu ile ortaya çıkan olaya göre, röntgenle incelenen takma dişlerin akciğere takıldığı tespit edildi. Epilepsi krizi esnasında takma dişlerinin akciğerine saplandığı gencin ismi ise saklı tutuldu.

Epilepsi krizi anında takma dişlerini yuttu akciğerlerine saplandı

GENÇ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Akciğere saplanan protez dişler ağızdan ciğere uzatılan esnek bir hortum yöntemi olan "bronkoskopi" sayesinde çıkarılabildi.

Protez dişlerin çıkarılmasının ardından durumu iyi olan genç taburcu edildi.

Kaynak: NYP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...